Nejmladší terorista světa: Talibanec Abdullah (11) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Nejmladší terorista světa: Talibanec Abdullah (11)

Fotografie
Fotografie (internal)

KÁBUL (rar) – Pravděpodobně nejmladší sebevražedný terorista byl zadržel v horách v Pákistánu společně s dalšími bojovníky Talibanu. Jmenuje se Abdullah a je mu pouhých 11 let! Při svém zatčení měl na sobě bundu plnou výbušnin.

Pravděpodobně nejmladší sebevražedný terorista byl zadržel v horách v Pákistánu společně s dalšími bojovníky Talibanu. Jmenuje se Abdullah a je mu pouhých 11 let! Při svém zatčení měl na sobě bundu plnou výbušnin.

Chlapec se stal zároveň i nejmladším vězněm v Afghánistánu a je držen za přísných bezpečnostních opatření ve věznici v hlavním městě Kábulu. Abdullah pochází z pákistánského města Péšávar a byl vychováván v duchu zásad náboženské války džihád. Chlapec řekl nedávno novinářům, že jeho oblíbenou zbraní byly vždy samopaly značky Kalašnikov, pistole prý nemá tak pohotovou spoušť. Dosud není jasné, jak nyní s chlapcem naloží místní úřady, ale je pravděpodobné, že bude vrácen zpět do své »náboženské školy«.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.