Ludmila Brožová-Polednová (87): TOHLE BUDE JEJÍ CELA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ludmila Brožová-Polednová (87): TOHLE BUDE JEJÍ CELA!

Brožová-Polednová
Brožová-Polednová (ČTK, věznice Světlá n. S.)

PRAHA – Soud potvrdil: bývalá komunistická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová (87) si odpyká šestiletý trest za podíl na justiční vraždě političky Milady Horákové v 50. letech. Do vězení má nastoupit kolem 20. března.


Nejprve do plzeňské věznice na Borech, po 2 týdnech ji převezou do ženského žaláře ve Světlé nad Sázavou, kde si odsedí zbytek trestu.

> VĚZENÍ: Mezi 581 odsouzenými ženami bude Polednová nejstarší. „Takhle starou paní jsme tu ještě neměli,“ řekla mluvčí Eva Hodná. Teď je tam nejstarší odsouzené 69 let.
> CELA: Polednová bude zařazena na specializované oddělení, kde odsouzené nemusejí pracovat. Na toto oddělení se umísťují ženy starší 65 let, které nechtějí pracovat, plně invalidní ženy nebo ženy, jejichž zdravotní stav pracovní zařazení neumožňuje. „Ženy tam jsou v ložnicích po čtyřech. Spí na válendách, tedy žádné palandy, všechno je tam bezbariérové, jsou tam madla,“ uvedla mluvčí. Ložnice mají vlastní záchod a koupelnu. „Imobilním ženám stravu donášíme, nemusejí chodit do jídelny,“ dodala tisková mluvčí. Denně bude vězení Polednové stát asi 900 Kč.
Kliknutím zvětšete> ZDRAVOTNÍ PÉČE: Polednová trpí tzv. praktickou slepotou (téměř nevidí). Ve věznici je zdravotní středisko, každý den tam ordinuje praktická lékařka a tři zdravotní sestry. Jednou týdně dochází do věznice psychiatr a dvakrát týdně zubař. Další odbornou péči zajišťuje havlíčkobrodská nemocnice.
> PROGRAM:
Budíček .............................7.00
Snídaně ............................8.30
Kliknutím zvětšeteVycházka .................10.00-11.30
Oběd ..............................12.00
Vycházka .................14.30-16.00
Večeře ............................18.00
Večerka ...........................22.00
Ze zájmových činností si mohou odsouzené zvolit např. ruční práce, zeměpisný kroužek, výtvarnou výchovu, hudební výchovu, zdravotní cvičení, keramický kroužek.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.