Děsivý příběh kulturisty Jindřicha Popeláře (40) - Doktor-šarlatán mu léčil nádor, přitom žádný neměl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Děsivý příběh kulturisty Jindřicha Popeláře (40) - Doktor-šarlatán mu léčil nádor, přitom žádný neměl!

Pro mistra světa v kulturistice znamenala diagnóza rakoviny skutečný konec.
Pro mistra světa v kulturistice znamenala diagnóza rakoviny skutečný konec. (Aha! – Karel Kopáč)

PRAHA – Když se v roce 2005 Jindřich Popelář (40) z Prahy dozvěděl, že má rakovinu, byl to pro něj šok. Řekl mu to lékař Zbyněk Veselský. A stejný lékař, který mu nádor diagnostikoval, mu nabídl zázračnou léčbu za 30 tisíc korun. Teprve později se ukázalo, že šlo o nehorázný podvod.

Když se v roce 2005 Jindřich Popelář (40) z Prahy dozvěděl, že má rakovinu, byl to pro něj šok. Řekl mu to lékař Zbyněk Veselský. A stejný lékař, který mu nádor diagnostikoval, mu nabídl zázračnou léčbu za 30 tisíc korun. Teprve později se ukázalo, že šlo o nehorázný podvod.

Jindřich Popelář (40) je kulturista a k Veselskému se dostal v roce 2005. „Řekl mi, že se mu něco nelíbí v oblasti močového měchýře. Po cystoskopii mi řekl, že mám nádor a že každý nádor na močovém měchýři je karcinogenní,“ popisuje hrůzné zjištění Popelář.

Lékař-odborník pacientovi operaci nedoporučil, ale nabídl mu alternativní léčbu, po které prý bude stoprocentně zdravý. „Řekl mi, že léčí i Paroubka, Buzkovou a že léčil i dalajlámu,“ vzpomíná pacient.

Veselský navrhl léčbu čtyřmi injekcemi, celkem za 30 tisíc korun „A po dvou měsících terapie mi řekl, že jsem vyléčený,“ popisuje Popelář. Teprve mnohem později se dozvěděl, že lékař je podvodník a podobně obelhal mnohem víc lidí.

Případ podvodného lékaře, který v minulosti dokonce způsobil smrt pacienta, jemuž vyoperoval zdravou ledvinu, už převzalo státní zastupitelství. V úterý byl obžalován. Hrozí mu až tři roky vězení. Podivné je, že Zbyněk Veselský i nadále působí ve zdravotnictví, pracuje na sexuologické ambulanci Fakultní nemocnice v Olomouci.

Rakovina v Česku: 70 000 nemocných ročně! Léčba se ale zlepšuje...

Nemocných rakovinou v Česku stále přibývá. Ročně jí onemocní zhruba 70 tisíc lidí, zatímco například ještě v roce 2000 to bylo jen kolem 60 tisíc lidí. Podle lékařů se ale zhoubná onemocnění daří lépe léčit, a proto na ně umírá méně pacientů. Trvalý vzestup má rakovina prsu u žen a také rakovina tlustého střeva.

Na prvním místě v příčině úmrtí české populace jsou ale stále nemoci srdce a cév. Rakovina zabíjí až na druhém místě. Díky včasné prevenci a lepším diagnostickým a léčebným metodám se daří uzdravit více pacientů. Větší výskyt rakoviny prsu je podle odborníků nejspíše dán tím, že ženy častěji chodí na pravidelné prohlídky. Zásluhou mamografického vyšetření se nádory také odhalí v době, kdy se dají dobře léčit. I tak na ni ale zemře zhruba 2 tisíce žen ročně.

Problémem je však i rakovina tlustého střeva a konečníku. V té patří Česko v přepočtu na sto tisíc obyvatel ke »světové špičce«.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.