Sbormistr Kulínský - Zrušili mu podmínku! Dostal 5,5 roku natvrdo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sbormistr Kulínský - Zrušili mu podmínku! Dostal 5,5 roku natvrdo

Bohumil Kulínský na archivním snímku od soudu. Včera se k přelíčení nedostavil.
Bohumil Kulínský na archivním snímku od soudu. Včera se k přelíčení nedostavil. (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA – Konec nadějí! Bývalý sbormistr Bambini di Praga Bohumil Kulínský (49) půjde za zneužívání nezletilých sboristek do vězení. Odvolací Vrchní soud v Praze včera zrušil tříletou podmínku, kterou mu uložil Krajský soud v Hradci Králové, a poslal ho za mříže na 5,5 roku. Trest si odpyká ve věznici s dozorem. Navíc nesmí deset let pracovat s mládeží.

Sbormistr na zájezdech a soustředěních dívky, z nichž mnohým ještě nebylo ani 15 let, osahával na prsou a dalších intimních místech. S některými i souložil. „Krajský soud se dopustil závažného pochybení při ukládání trestu. Není možné souhlasit s tím, že zásluhy obžalovaného o dobré jméno České republiky ve světě snižují společenskou nebezpečnost jeho jednání,“ řekl soudce Karel Vrzáň.

Podle něj nelze omlouvat Kulínského chování ani tím, že dívky chodily do sboru dobrovolně a měly na intimnostech také podíl. „Bylo by to znevážení jejich osobnosti,“ objasnil soudce.

Kulínského advokáta Tomáše Sokola rozsudek neudivil. „S ohledem na to, jak vypadalo obvinění na začátku, tak tento výsledek nemůže být překvapení. Samozřejmě není potěšující, ale na druhé straně je zřejmé, že to také mohlo dopadnout i hůř,“ řekl obhájce a trest označil za velmi tvrdý.

Kulínský si přesto může oddychnout. Trest si totiž bude odpykávat ve věznici s mírnějším režimem. Neocitne se tedy mezi těžkými kriminálníky, o nichž se říká, že spoluvězňům odsouzeným za ubližování dětem dokážou udělat ze života peklo. V tomto režimu mohou odsouzení pracovat i na nestřežených pracovištích mimo věznici, na návštěvy nedohlíží dozorce a jednou za měsíc jim může ředitel povolit »vycházku« na 24 hodin.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.