Uprchlý miliardář Radovan Krejčíř - Policajti, scházíte mi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Uprchlý miliardář Radovan Krejčíř - Policajti, scházíte mi!

Radovan Krejčíř, jeho paní Kateřina, psi Bianco a Nero a mercedes za víc než čtyři miliony korun na červencovém listu provokativního kalendáře.
Radovan Krejčíř, jeho paní Kateřina, psi Bianco a Nero a mercedes za víc než čtyři miliony korun na červencovém listu provokativního kalendáře. (Aha! – David Kundrát, ImpeXcar/Ondřej Pýcha, ČTK, ara)

PRAHA – České úřady jej viní z přípravy vraždy celníka. Z daňových podvodů. Z nedovoleného ozbrojování. A podnikatel RADOVAN KREJČÍŘ (40) se jim z bezpečí svého jihoafrického azylu směje do tváře! Klidně se nechá vyfotit na kalendář a během jeho křtu jim prostřednictvím telemostu výsměšně vzkáže: Moji milí policisté, ani nevíte, jak moc se mi po vás stýská.

Namíchnutý ministr Langer: Ptejte se jihoafrických soudců, proč toho zločince nevydají k potrestání...

České úřady jej viní z přípravy vraždy celníka. Z daňových podvodů. Z nedovoleného ozbrojování. A podnikatel RADOVAN KREJČÍŘ (40) se jim z bezpečí svého jihoafrického azylu směje do tváře! Klidně se nechá vyfotit na kalendář a během jeho křtu jim prostřednictvím telemostu výsměšně vzkáže: Moji milí policisté, ani nevíte, jak moc se mi po vás stýská...

Policie, která šla v létě 2005 Krejčíře zatknout, a namísto toho jej nechala v klidu odkráčet z obsazené vily, sklízí trpké plody své neschopnosti. Krejčíř se jí přes půl světa za nadšeného aplausu několika desítek příslušníků české podnikatelské smetánky nehorázně vysmívá!

Majitelé salonu s luxusními automobily Pavel Kyllar se Simonem Šteklem (manžel modelky Faltýnové) ukuli během roku ďábelský plán: Co takhle nechat na náš kalendář pro rok 2009 vyfotit starého kamaráda Radovana Krejčíře? O tom bude mluvit celá republika…

Nerozpakovali se za uprchlým miliardářem vyslat renomovaného fotografa Ondřeje Pýchu až do Johannesburgu. Podnikatel jej ve své přepychové rezidenci rád přijal a s manželkou, psy a naleštěným mercedesem ochotně pózoval. „Takovou nabídku prostě nešlo odmítnout,“ chechtá se ještě dnes.

Provokaci pak salon, který prodává auta za miliony, dohrál do konce na čtvrtečním křtu kalendáře, v němž jinak vystupují hlavně špičkoví čeští sportovci a nejkrásnější ženy showbyznysové scény. Pro hosty přichystal online rozhovor se samotným Krejčířem. V aplikaci Skype si pro ten účel zřídili účty se speciálními výmluvnými jmény: TOPOL SRO (rozuměj ImpeXcar) volá CUNEK SRO (rozuměj Krejčíř). Počítač třikrát zažbluňkal cyberprostorem a po osmi zazvoněních se ozvalo: „Ano, slyšíme se výborně. Dobrý večer vám všem!“ Webkamera současně přenesla na ploché obrazovky na stěnách obraz Krejčířovy obří lehce opocené hlavy. Hosté na křtu začali tleskat a radostně výskat, architekti té show Kyllar se Šteklem se vítězoslavně usmívali nad podařeným dílem.

Moderátor Libor Bouček po chvilce konverzace uprchlému podnikateli bezelstně podsunul: „Co vám tak nejvíc chybí z České republiky, obzblášť třeba z této nostalgické předvánoční atmosféry?“ Krejčíř nezaváhal ani chvilku. „Tak nejvíce se mi asi stýská po Policii České republiky!“ vypálil a publikum propuklo v smích a pobavený křik.

Stát mezi nimi ministr vnitra Langer, asi by se v té chvíli hanbou vpil do podlahy. „Samozřejmě mě to strašně štve. Ale ptejte se jihoafrických soudců, proč toho zločince nevydají České republice k potrestání?!“ vzkázal včera Ivan Langer deníku Aha! esemeskou.

Jeho zahanbení nejspíš rozuměl i samotný Krejčíř. „Ale teď vážně. Nejvíc se mi stýská po vás, kamarádi moji,“ slevil po chvilce. „A po kremžské hořčici…“

Jak se tři výtečníci vysmáli ministrovi

Mrkejte,čím jezdím já

Radovan Krejčíř je na útěku, skrývá se před spravedlností v Jihoafrické republice, ale nemyslete: bídu s nouzí rozhodně netře! Bydlí v přepychové vile, z jejíž zahrady má Johannesburg jako na dlani. Má u sebe manželku Kateřinu, syna Denise i oba své psy Bianca a Nera. A ke svým penězům nejspíš pohodlný přístup, protože se pochlubil, že se v Africe kromě motorek přepravuje několika luxusními auty, jejichž pořizovací cena vysoko převyšuje 30 milionů korun! „Jednoznačně nejlepší svezení ovšem skýtá Porsche Carrera GT,“ sdělil Krejčíř z jihu černého kontinentu, kde si užívá svobody, o kterou by jej v Česku soudy rády připravily.

Být vedle Krejčíře? Nevadí...

Věděli ostatní aktéři, že budou v jednom kalendáři s kontroverzním podnikatelem Krejčířem? A souhlasili s tím? „Není to vrah malých dětí, dokonce ho žádný český soud nikdy neodsoudil. Takže jsme o tom, že jeden list kalendáře věnujeme jemu, nikomu předem neříkali,“ vysvětlil pro server týden.cz spolumajitel ImpeXcaru Pavel Kyllar. Jeho slova potvrzuje třeba moderátorka Zuzana Belohorcová: „Měla bych problém být někde vedle masového vraha. Že tam bude pan Krejčíř, jsem nevěděla, a ani nemám právo ho jakkoli soudit.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.