Petr Bendl: Dobře promyšlený tah, nebo přelétavý modrý pták?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Petr Bendl: Dobře promyšlený tah, nebo přelétavý modrý pták?!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Na chování bývalého středočeského hejtmana Petra Bendla (ODS) by krásně pasovalo staré přísloví: Kam vítr, tam plášť. Jak jinak si lze vysvětlit názorové postoje tohoto asi už bývalého spojence Pavla Béma.

Na chování bývalého středočeského hejtmana Petra Bendla (ODS) by krásně pasovalo staré přísloví: Kam vítr, tam plášť. Jak jinak si lze vysvětlit názorové postoje tohoto asi už bývalého spojence Pavla Béma. Dříve platili za nerozlučnou dvojici a jeden bez druhého nedal ani ránu. Topolánek byl pro ně největším škůdcem strany. Dva týdny před volebním kongresem Petr Bendl otočil o 180 stupňů a není dalek veřejné podpory premiéra Topolánka... Co se stalo?

V zákulisí se objevily spekulace, že Bendl byl s Topolánkem dopředu domluvený a jeho podpora Béma byla jen naoko – měla pražského primátora vyprovokovat ke kandidatuře proti Topolánkovi. Bendl by za to prý měl získat místo ve vládě. Sám to rázně odmítá. „To je absolutní nesmysl! Naprostá lež a zlá spekulace! Nic takového,“ reagoval na naši otázku podrážděně Bendl.

Je však veřejným tajemstvím, že právě Bendl by mohl v Topolánkově vládě nahradit současného ministra dopravy Aleše Řebíčka. „Moje případné angažování ve vládě může rozhodnout jedině mé zvolení na kongresu do vedení ODS a důvěra delegátů na kongresu,“ připustil Bendl svou možnou účast ve vládě. Tu přitom ještě nedávno odmítal... Jak se ale začala ukazovat poměrně malá podpora Béma ve straně, otočil i Bendl.

Smějeme se s Bendlem...
  • Topolánek a Bendl jsou na potápějící se lodi. Kdo se zachrání? Česká republika.
  • Víte, co se stane se Svatým otcem a Petrem Bendlem, až je přejede parní válec? Ze Svatého otce bude svatý obrázek a od Bendla svatý pokoj!
  • Nejrychleji utíkají peníze a hned potom Petr Bendl.
  • Jaký je rozdíl mezi neštěstím a tragédií? Neštěstí je, když spadne Bendl do Vltavy a tragédie, když ho vytáhnou.
  • Víte, kdy má Petr Bendl poprvé plné ruce práce? Když stojí u pisoáru a zazvoní mu mobil.
Střídání středočeských hejtmanů - Ostrá slovní přestřelka

Předtím, než se David Rath (ČSSD) stal novým hejtman středočeského kraje, vyměnil si ještě pár peprných výrazů s předchůdcem. „Velmi mne znepokojuje, že střední Čechy má vést lhář a bezskrupulózní člověk,“ prohlásil odstupující hejtman Petr Bendl (ODS). Rath na to reagoval slovy, že Bendl je nevychovaný stejně jako předseda ODS Topolánek a že by se měl stydět za to, jak se zachoval ke stranickému spojenci Pavlu Bémovi. „Nemáte žádné právo kohokoliv moralizovat, vy se spíše styďte,“ uvedl v narážce na Bendlova dřívější slova o tom, že pražský primátor Bém zřejmě nemá moc šancí na zvolení předsedou ODS.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.