Julínkovi přiškrtili reformu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Julínkovi přiškrtili reformu!

Ministr Řebíček (vpravo) včera ve Sněmovně z legrace chytil Julínka pod krkem.Obrazně to udělali i lidovci, když odmítli jeho zákony.
Ministr Řebíček (vpravo) včera ve Sněmovně z legrace chytil Julínka pod krkem.Obrazně to udělali i lidovci, když odmítli jeho zákony. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – „To máš za to, že jsi nám prohrál volby!“ To možná říkal ministr dopravy Aleš Řebíček (ODS), když z legrace na jednání Sněmovny chytil pod krkem kolegu, ministra zdravotnictví Tomáše Julínka. Toho řada straníků viní, že reformami a nedostatečným vysvětlením zavádění poplatků u lékaře prohrál občanským demokratům volby.

Jeho reformy odmítají i lidovci. Nelíbí se jim, že by cizinky mohly v Česku chodit na potraty nebo změny týkající se matek do 16 let. Pokud by dívky měly na potrat jiný názor než jejich rodiče, rozhodoval by soud. Lidovečtí poslanci Ludvík Hovorka a Michaela Šojdrová dokonce po včerejší společné schůzce s Julínkem řekli, že už mu nevěří a pro jeho zákony hlasovat nebudou. A šéf lidovců Jiří Čunek zase prohlásil, že na dnešním jednání vlády se Julínkovy návrhy projednávat nebudou. A to přitom premiér Topolánek chvíli předtím oznámil, že se na jejich projednávání s Čunkem dohodli... Jestli Julínek vůbec ve vládě zůstane, to se ukáže v příštích dnech, kdy se uskuteční schůzka šéfů koaličních stran. Ta rozhodne i o dalších změnách ve vládě.

SCHVÁLENO - Záruka za vklady do 1,25 milionu Kč

Rozzlobený šéf Sněmovny Vlček: Paroubek mě chce vyměnit a nikdo mi to neřekl!

12.11.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.