Mléko s jedy také v kávě Mr. Brown?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mléko s jedy také v kávě Mr. Brown?!

 (Aha! – Mária Rušinová)

PRAHA – Mléko v nápojích značky Mr. Brown, které se prodávají i v Česku, může být kontaminováno jedovatým melaninem! Upozornil na to americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv.

Mléko v nápojích značky Mr. Brown, které se prodávají i v Česku, může být kontaminováno jedovatým melaninem! Upozornil na to americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv.

Máme mít z ledové kávy a kapučína Mr. Brown strach? „Je otázkou, zda výrobky prodávané v Česku pocházejí z Číny jako v Americe,“ říká Josef Duben, mluvčí státní veterinární správy. Konstatoval však, že Čechům riziko nehrozí. „Od roku 2002 je dovoz mléka z Číny zakázán a věnujeme pozornost i tzv. směsným výrobkům s obsahem mléka z Číny,“ dodal Duben.

Evropský úřad pro bezpečnost potravin uvedl, že dospělým nehrozí riziko, pokud by snědli sušenky nebo čokoládu obsahující kontaminované sušené mléko. A při uměřené konzumaci podle něj nejsou ohroženy ani děti.

28.9.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.