Takhle vypadají - Neznámé manželky známých politiků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Takhle vypadají - Neznámé manželky známých politiků

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – O předsedovi ČSSD Jiřím Paroubkovi a jeho ženě Petře se píše a hovoří poměrně často. V posledních dnech také v souvislosti se smutnou událostí, která pár potkala. O manželkách ostatních politiků však tolik slyšet není. Jak vypadají? A co dělají?

O předsedovi ČSSD Jiřím Paroubkovi a jeho ženě Petře se píše a hovoří poměrně často. V posledních dnech také v souvislosti se smutnou událostí, která pár potkala. O manželkách ostatních politiků však tolik slyšet není. Jak vypadají? A co dělají?

V těžké životní chvíli, po ztrátě vytouženého miminka, Paroubkovi poznali, že se na sebe mohou vzájemně spolehnout. „I přesto, že práci přikládám velkou důležitost, považuji mou ženu a rodinu za to nejcennější a nejdůležitější v mém životě. Po smutné události, která se nám v minulých dnech přihodila, dnes mnohé politické střety a šarvátky hodnotím zcela novým pohledem,“ vysvětluje Jiří Paroubek. Vzájemnou podporu vnímají jako samozřejmost. „Nyní jsme s manželem ještě semknutější než dřív. I manžel může počítat s tím, že při něm budu stát v dobrém i zlém,“ říká paní Petra.

Drahé polovičky ostatních známých českých politiků se ale na veřejnosti a v médiích neobjevují téměř vůbec. I tyto ženy jsou svým partnerům oporou, jsou ale neviditelné. Co tedy dělají, jak se s manžely seznámily, nebo kolik let již už po jejich boku stojí? Podívejte se, představujeme některé z nich.

Tamara Kotvalová-Bendlová
Manželka Petra Bendla (ODS)

Nejvíce vydělávající manželka současných českých politiků. Je majitelkou několika výdělečných firem, jejichž tržby loni dosáhly téměř 220 milionů korun.

Ludmila Filipová
Manželka Vojtěcha Filipa (KSČM)

Je stomatoložka. Od roku 1993 má vlastní soukromou praxi. Její ordinace má roční obrat okolo jednoho milionu korun. Se svým mužem žije už 29 let, mají dvě děti – syna Robina (1982) a dceru Darinu (1985).

Zdeňka Jandáková
Manželka Vítězslava Jandáka (ČSSD)

Spolu jsou 26 let. Jejich seznámení bylo neobvyklé. Kdysi pracovala jako produkční. On přišel vymáhat peníze a ona nevěděla, komu honorář odešel a komu ne! Tak ji lehce seřval! Pak se mu jí zželelo. Pozval ji na oběd, pak na večeři.

Věnceslava Svobodová
Manželka Cyrila Svobody (KDU-ČSL)

Pracuje jako lékařka. S manželem se seznámila díky kamarádovi, který byl v jejích rodných Pardubicích na vojně. Role dohazovače se ujal i bratr manžela Cyrila Michal. Dalo mu to hodně práce, ale nakonec se to podařilo! Jsou spolu 22 let.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.