Jiří Hromada, nejznámější český homosexuál: Má rakovinu! Senátorem nebude… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jiří Hromada, nejznámější český homosexuál: Má rakovinu! Senátorem nebude…

Jiří Hromada
Jiří Hromada  (: ara)

PRAHA – Herec, dabér a nejznámější český bojovník za práva homosexuálů Jiří Hromada (50) má rakovinu! Právě kvůli smrtelné nemoci teď odstoupil z kandidátky na senátora za Stranu zelených. Tu přijal v době, kdy výsledky jeho onkologického vyšetření dopadaly dobře. Teď se však zhoršily.

..

„I pro mne to je rána,“ vzdychl včera při telefonátu s deníkem Aha!. S komplikacemi nepočítal, proto po vzniku vlády přijal nabídku od ministryně Džamily Stehlíkové (SZ), aby vedl její poradce. Stejně tak kývl i na nabídku šéfa zelených Martina Bursíka, aby za ně jako nestraník kandidoval v Praze 1 na senátora. Hromadovy šance vyhrát v »jeho« okrsku považovali zelení za vysoké.

Hromada je původně hercem, hrál v desítkách televizních inscenací a ve 14 filmech. Pak proslul i jako dabér, namluvil v zahraničních snímcích na 5200 rolí. Lidé si ho ale nejvíc spojují s bojem za práva homosexuálů, zejména se snahou prosadit registrované partnerství.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.