Řidič autobusu zabil vlastního syna (†11)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Řidič autobusu zabil vlastního syna (†11)!

Autobus sjel z krajnice do příkopu.
Autobus sjel z krajnice do příkopu.

VÍDEŇ/ŽELEZNÝ BROD – Neuvěřitelnou tragédii prožívá rodina řidiče autobusu, který v noci z pátku na sobotu vezl školáky ze základní školy v Železném Brodě na ozdravný pobyt do Chorvatska.


Tragédie školního zájezdu

Poté, co se s autobusem na rakouské dálnici po vyhýbavém manévru utrhla krajnice a vozidlo havarovalo, zahynul jeho syn (†11).

Dítě přitom vůbec nebylo na seznamu cestujících zájezdu, který organizovala brněnská cestovní kancelář České kormidlo a navíc sedělo na přední sedačce, kde mají povoleno cestovat minimálně dvanáctiletí s výškou přes 150 centimetrů.

Při nehodě byly vážněji zraněny dvě ženy z doprovodu. Jednou byla učitelka, která se pak vrátila do Čech. Druhá žena s poraněným hrudníkem ještě včera zůstávala v nemocnici ve Štýrském Hradci.

Kliknutím zvětšeteŘidič autobusu uvedl, že se snažil vyhnout jinému vozidlu, které jelo před ním a náhle začalo brzdit. Autobus se podle vyjádření policie při manévru dostal na krajnici, která povolila. Poté se vychýlil na bok a opřel se o svah. V této pozici ujel ještě několik metrů. Syn řidiče, který seděl na místě průvodce, při tomto nárazu zahynul. Ostatní děti vyvázly většinou bez zranění nebo jen s odřeninami a modřinami, odhlasovaly, že pojedou dál do Chorvatska. Cestovní kancelář za nimi poslala náhradní autobus. Děti pocházejí ze základní školy v Železném Brodě, jejíž ředitel dal v hojně medializované kauze nedávno výpověď kvůli pohlavku žákovi.


Autor: (dom)
Foto ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.