Škrlovou propustili ...a hned zase zatkli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Škrlovou propustili ...a hned zase zatkli

Barbora Škrlová včera putovala od soudu rovnou do vazby.
Barbora Škrlová včera putovala od soudu rovnou do vazby. (Aha! – Josef Mašek)

BRNO – Barbora Škrlová a Kateřina Mauerová z kuřimské kauzy včera odešly od brněnského městského soudu bez trestu. Hrozily jim přitom dva roky vězení. Soudce je ale zprostil obžaloby z poškozování cizích práv, kterého se údajně dopustily, když se Škrlová v krizovém zařízení pro týrané děti Klokánek vydávala za třináctiletou Aničku.

Barbora Škrlová a Kateřina Mauerová z kuřimské kauzy včera odešly od brněnského městského soudu bez trestu. Hrozily jim přitom dva roky vězení. Soudce je ale zprostil obžaloby z poškozování cizích práv, kterého se údajně dopustily, když se Škrlová v krizovém zařízení pro týrané děti Klokánek vydávala za třináctiletou Aničku. Škrlová přesto s maminkou, která líčení sledovala, domů neodešla. Hned ji znovu zatkla policie.

Obě ženy odmítly u soudu vypovídat. »Anička« jen zaplakala a občas promluvila dětským hláskem. Celou dobu se dívala do země a zdálo se, že nechápe, co se kolem ní děje. Soucit vyvolávala na první pohled i u justiční stráže, která se k ní chovala laskavě a tykala jí. Kateřina Mauerová vyjádřila lítost, pokud způsobila brněnskému Klokánku škodu. Ostatní její snahy něco sdělit mávnutím ruky zbrzdil obhájce. Podle městského soudu Škrlová tím, že se vydávala za dítě, nezpůsobila Klokánku žádnou újmu. Za část negativní publicity si podle soudce Klokánek může sám, když nepoznal, že Anička není dítě, ale dospělá žena. Při vstupní prohlídce nebyla dětská lékařka dostatečně důsledná. S rozhodnutím nesouhlasila ředitelka Klokánku Ditta Pokorná. „Není možné dítě, které je na tom psychicky tak špatně, jako se v případě Aničky zdálo, chytit a násilím svléknout. Chtěli jsme prohlídku udělat, až se adaptuje,“ hájila zařízení.

Ani při zprošťujícím rozsudku Barbora Škrlová neprojevila žádný náznak radosti, jako by tušila, co bude následovat.

Sotva ji městský soud propustil z vazby, vstoupili do jednací síně policisté, znovu ji zatkli a dovedli k jinému soudci. Ten vzal Škrlovou opět do vazby. Tentokrát pro podezření z týrání Ondřeje a Jakuba Mauerových. Zpět do vazební věznice putovala i Kateřina Mauerová.

Kauzu týrání Ondřeje a Jakuba policie rozplétá už rok. Začala v okamžiku, kdy soused Mauerových na dětské chůvičce naladil záběry nahého, svázaného Ondřeje. Hlavní hrdinkou se záhy stala Barbora Škrlová, která se jako 13letá Anička dostala s hochy do Klokánku. Z něj pak prchla a později ji zadržela norská policie. V Norsku se vydávala za 13letého Adama a chodila tam do školy. Dosud není zcela jasné, do jaké míry je obětí či pachatelem. Nyní je společně s dalšími osobami podezřelá z týrání obou hochů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.