ČSA kolabují letadla - Rozbité stroje brzdí turisty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

ČSA kolabují letadla - Rozbité stroje brzdí turisty!

Airbusy A321 ČSA, které společnost používá pro charterové lety, mají v posledních týdnech technické problémy.
Airbusy A321 ČSA, které společnost používá pro charterové lety, mají v posledních týdnech technické problémy. (ČSA, ara)

PRAHA/HURGHADA – České aerolinie mají problém! V posledních týdnech jim kolabují Airbusy A321, které používají pro charterové lety mezi Prahou a egyptskou Hurghadou. Aha! se ozvalo několik cestujících, kteří kvůli technickým problémům letadel čekali na odlety z obou destinací desítky hodin.

„Když jsme odlétali z Prahy, airbus i s námi před půlnocí doroloval na ranvej, kde ale piloti zjistili při zahřívání motorů problém. Nejdříve jsme čekali v hale, pak nás bez zavazadel odvezli do hotelu, kde jsme přespali. Odcestovat jsme mohli až ráno,“ popisuje pro deník Aha! příhodu s ČSA klient cestovní kanceláře Exim Tours pan Jaroslav, který tak spolu s dalšími cestujícími přišel o den dovolené. Teď si chtějí na aerolinie stěžovat. „O žádném takovém problému nevíme, nikde jsme ho nedohledali,“ uvádí mluvčí ČSA Daniela Hupáková.

V druhém, podobném příběhu byly České aerolinie sdílnější. Došlo k němu v úterý 15. dubna. A opět šlo o charterový Airbus A321, na který čekaly v Hurghadě stovky klientů CK Exim Tours dlouhých deset hodin. Stejně tak ale i ti, co odlétali z Česka. „Nejdříve jsme bez vysvětlení čekali pět hodin v hotelu, už bez nároku na jídlo a pití, pak nás odvezli do jiného hotelu na večeři. A tam jsme čekali, až se naše letadlo přiblíží k Hurghadě. Místo ve tři hodiny odpoledne jsme odlétali až ve dvě v noci. A to nám ještě pilot řekl, že měli zpoždění kvůli závadě na stroji, v kterém jsme seděli. Řadu lidí tím dost vystrašil,“ říká turista Luboš Procházka.

„Ano, skutečně došlo k výraznému zpoždění tohoto spoje – a to kvůli netěsnosti na šroubení rozvodů hydraulické větve. Letadlo jsme museli v hangárech na Ruzyni opravit. Cestujícím bude vyplacena finanční kompenzace,“ dodává Hupáková.

23.4.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.