Nemáte jízdenku v MHD? Revizor vám zabaví mobil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nemáte jízdenku v MHD? Revizor vám zabaví mobil!

Jedete načerno? Možná přijdete o mobil či cennosti.
Jedete načerno? Možná přijdete o mobil či cennosti. (Dopravní podnik Praha)

PRAHA – Černí pasažéři, pozor! Pokud vás chytne revizor a nemáte jízdenku ani dostatečnou hotovost, mohli byste přijít i o mobil, hodinky či šperky. S tímto odvážným návrhem přišli podle informací Lidových novin radní v Ústí nad Labem!

Chtějí tak prý umožnit kontrolorům, aby za asistence policie mohli neplatícím cestujícím zabavovat cennosti. Běžně se nezaplacené pokuty řeší exekucí nebo soudními příkazy. Na občany, kteří jsou ale na sociálních dávkách, dopravní podniky běžně nemohou. Pokutu lidem na podpoře totiž nemůžou strhnout. A právě v Ústí nad Labem je takových lidí mnoho.

Tento kontroverzní nápad je ale ve fázi úvah. Znamená velký zásah do zákona, který nebude lehké prosadit. Proti černým pasažérům, ale i padělatelům se snaží bojovat všechna větší města. Pražské dopravní podniky teď vydávají nové jízdenky, které mají více ochranných prvků a barevné pozadí. Revizoři by tak měli snáze rozpoznat padělky.

23.2.2008

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.