Nejnebezpečnější parašutistické centrum na světě: 40 let provozu a 28 smrťáků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Nejnebezpečnější parašutistické centrum na světě: 40 let provozu a 28 smrťáků!

Bilance je děsivá – ročně skoro jeden mrtvý.
Bilance je děsivá – ročně skoro jeden mrtvý. (Foto Profimedia.cz, X.com)

„Jsou to profíci, ti vědí, co dělají, nic se nemůže stát.“ Jestli se podobně uklidňujete před adrenalinovými zážitky, tak vám důrazně doporučujeme vyhnout se parašutistickému Skydive Lodi Parachute Center v Kalifornii. Na kontě má za posledních 40 let už 28 úmrtí, přesto funguje dál!

Jako dokonalá, leč smutná ukázka slouží smrt studenta Tylera Turnera (†18) z roku 2016. „Šel s kamarády oslavit maturitu, byla jsem u toho a natáčela to ze země. Před odletem mi řekl, že mě miluje. O chvíli později jsem viděla, jak dopadl na zem, neotevřel se mu padák,“ líčí chvíle hrůzy matka a dodává: „Jeho instruktor neměl licenci... Viděla jsem, jak ho naložili do dodávky a vyložili v centru, kde se už chystal další seskok, jako by se nic nestalo.“

Za 40 let fungování má centrum na kontě už hrozivých 28 úmrtí, což vychází na smrt skoro jednoho člověka ročně! Argumentace šéfa centra Billa Dause je ale až směšná. „Podívejte, když se někdo zraní na fotbalovém zápase a odveze ho sanitka, taky nezavřou stadion a nepošlou všechny domů. Je to prostě součást rizika. Nic bychom nezměnili, je to jako autonehody, život jde dál,“ krčí rameny.

Přečtěte si
Yarda
15. 4. 2024 • 19:37

Prý se někde u nás stalo:
Na letišti měli paragáni nějakou soutěž, pro jistotu tam byla i sanitka, co kdyby náhodou. Jeden paragán odtamtud jezdil s pohřebákem, zrovna měl službu a když jel kolem letiště tak tam zajel podívat se na kamarády, pohřebák zaparkoval vedle té sanitky. Prý to vypadalo zajímavě.
Na našem letišti se stalo: Měli jsme konec provozu, uklízeli jsme éra, paragáni ještě skákali. Ti co byli před hangárem koukali nahoru, tak jsem taky vyšel a koukal. Padal paragán, nad ním vlál cár padáku. Byl to jeho první seskok, když si balil padák, něco tam zapnul špatně a ti co ho kontrolovali si toho nevšimli. Nebyl to pohled co bych ho chtěl vidět častěji.

donypan
15. 4. 2024 • 12:17

Jestli to náhodou nejsou padáky od Kalouska.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.