Statečná andulka: Nech si zajít chuť, varane! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Statečná andulka: Nech si zajít chuť, varane!

Byl to prý takový křik, že to trhalo uši, popsal fotograf.
Byl to prý takový křik, že to trhalo uši, popsal fotograf. (Foto Profimedia.cz)

Varani jsou svoloč drzá, to se dobře ví. Ptákům vybírají hnízda a pochutnávají si na vajíčkách. Jenže andulky zase nejsou ořezávátka a nedají se! Vytahají obrovitého ještěra za ocas, štípou a řvou tak moc, že mlsoun chtě nechtě vypadne.

Takhle řádila maminka od nevylíhnutých ptáčat, když jí lezl varan do hnízda. Bojovala srdnatě, až ho úplně odradila od loupení a slezl znechuceně dolů. Aby ne, je po Velikonocích, koleda skončila, vejce nebudou. Štípala ho do ocasu a tahala, že málem sletěl ze stromu.

Tak to drama popsal fotograf Hirou Pundžabi (59), který se specializuje na snímky divoké zvěře. Bitka se odehrála v národním parku Keoladeo v Indii. „Ještěři jsou dravci. Živí se malými zvířaty, ptáčky a vajíčky a bývají docela hladoví. Jenže ptáci se jich nebojí, a když je přistihnou, klovou a statečně bojují,“ vylíčil Hirou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.