Nespadněte kvůli pár korunám do dluhové pasti: Půjčte si bez rizika | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Nespadněte kvůli pár korunám do dluhové pasti: Půjčte si bez rizika

.
( dotFOX s.r.o.)

Máte před výplatou a peněženka zeje prázdnotou? Pokud uvažujete o malé půjčce u nebankovní společnosti, vsaďte na opatrnost! Na trhu je spousta podvodníků, kteří na rychlých půjčkách vydělávají.

Před výplatou...

Rychlé půjčce se také říká půjčka do výplaty a většinou se pohybuje v řádech stovek nebo tisícovek. „Název říká vše: poskytuje se na několik dní, do následujícího příjmu. Tím bývá nejčastěji výplata,“ vysvětluje Petr Jermář, specialista na finance Banky.cz. Při sjednání tohoto druhu půjčky se ale vyplatí opatrnost! „Vzhledem ke krátkému trvání jde o půjčku snadno dostupnou, ale značně rizikovou,“ dodává.

Tip: Zkuste jiné řešení

Než si půjčovat u nebankovní společnosti, můžete zkusit využít u své banky kontokorent nebo kreditní kartu. Zvážit můžete i bankovní úvěr s předčasným splacením zdarma a po měsíci vrátit celou půjčku naráz.

Jak ji vybrat

Důkladně si porovnejte nabídky. Ceny se pohybují od půjčky zdarma (RPSN 0 %), až po drahé půjčky bez registru a v hotovosti (RPSN se dostává do statisíců a milionů procent).

Co vás zajímá:

  • cena aneb kolik celkem přeplatíte za půjčku
  • možnost předčasného splacení zdarma
  • možnost odkladu splátky nebo rozložení do více měsíců + poplatek

Jen s licencí

Půjčky do výplaty poskytují jen nebankovní společnosti. Abyste mezi nimi vybrali solidní, vybírejte jen ty, které mají licenci ČNB. „Mezi nelicencovanými společnostmi je mnoho lichvářů a bývá složité je odhalit. Licencované půjčky mají přísná pravidla a podvodu se u nich nemusíte obávat,“ popisuje Jermář.

Výhody a nevýhody

+snadné a rychlé vyřízení

+minimální nároky na bonitu žadatele 

+okamžitě na účet nebo hotovost

+bez uvádění účelu

+bez ručitele a zástavy

+první lze někdy získat zdarma

-vysoká cena půjčky (hodně přeplatíte)

-velmi krátká doba splatnosti

-vysoké sankce z prodlení

-vysoké poplatky z odkladu splátky

-vysoké úvěrové riziko

-riziko pádu do dluhové pasti

Musíte mít na vrácení

Půjčka před výplatou má krátkou dobu splatnosti. Je proto určena k jednorázové úhradě akutně vzniklého nákladu, v nižší částce. Navíc za předpokladu, že z dalšího příjmu zvládnete vrátit nejen samotnou půjčku, ale navíc uhradit i její náklady (úrok a poplatky).

Přečtěte si
EM1234
21. 3. 2024 • 08:12

Do dluhové pasti nespadnete pokud si nebudete u těchto chytráků půjčovat. Nebo si myslíte že jsou tak lítostiví a chtějí pomocii. Jo tůdle nudle, to by nebylo všude tolik nabídek a nabádání.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.