Smrt chlapečka (†4) v Mostě u soudu: Osudný výpad nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Smrt chlapečka (†4) v Mostě u soudu: Osudný výpad nožem

Zabitý chlapec.
Zabitý chlapec.  (Foto Aha! – Michal Israel Volf, ara)

Michal P. (32) loni v Mostě pod vlivem drog probodl nožem kloučka (†4). „Mrzí mě to moc,“ kál se včera u soudu. Visí nad ním hrozba trestu za vraždu. K tragickým událostem došlo loni v květnu. Otec hocha Francesco M. (47) si ho přišel vyzvednout k bývalé přítelkyni.

S ní a jejím přítelem Michalem P. se pak začali kvůli péči o dítě hádat. Konflikt se zvrtl. Otec hocha vzal do ruky kůl od stromu, Michal P. vytáhl nůž. „Bál jsem se o sebe i o děcka. Pořád nás napadal,“ bránil se obžalovaný u soudu. Chlapcův otec dřevo nakonec zahodil, vzal si synka do náruče a před ozbrojeným útočníkem začal utíkat, jenže Michal P. ho dohnal. „Učinil výpad nožem. V tu chvíli se poškozený otočil čelem k němu a Michal P. zasáhl nožem do krku dítě,“ popsala tragický okamžik žalobkyně Klára Kubátová. Chlapečka se nepodařilo zachránit. „Zemřel v důsledku vzduchové embolie a vykrvácení,“ dodala Kubátová.

Nedbalost, nebo vražda?

Michalovi P. nyní hrozí za pokus o vraždu Francesca M., nebezpečné vyhrožování a usmrcení chlapce z nedbalosti nejméně 12 let vězení. „Musím vás upozornit, že může dojít k překvalifikování na vraždu. Pak by byla sazba od 15 do 20 let,“ poznamenal soudce Martin Parolek. Žalobkyně už teď navrhla 16letý trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.