Vlak vs. kamion v Dolní Lutyni: Řidič je už na svobodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vlak vs. kamion v Dolní Lutyni: Řidič je už na svobodě!

V Dolní Lutyni se srazil vlak s kamionem: Strojvedoucí nepřežil! 19 zraněných cestujících
V Dolní Lutyni se srazil vlak s kamionem: Strojvedoucí nepřežil! 19 zraněných cestujících (HZS MSK)

Řidič (33), do jehož kamionu na přejezdu v Dolní Lutyni narazil rychlík, je už doma! Při havárii zemřel strojvůdce (†31). Šofér totiž není podezřelý z obecného ohrožení z nedbalosti, potíže ale stále může mít on i zaměstnavatel.

„Řidiče jsme propustili ze zadržení. Nyní není považován za podezřelého,“ uvedla policistka Daniela Vlčková. Kamion s návěsem, naloženým těžkou vrtnou soupravou, jel na stavbu u skleníkové farmy. Na světly i závorami chráněném přejezdu zůstal viset. Rozjetý vlak mu trefil návěs.

Mašinfíra nepřežil, zraněno bylo 20 lidí, lokomotiva je napadrť, stejně tak vrtná souprava. Ta jako kamion patří olomoucké stavební a dopravní firmě. Řidič je u ní zaměstnán. „Vyjádříme se, ale ne teď. V tuto chvíli zjišťujeme všechny informace,“ uvedl provozní ředitel Martin Skácel.

Vlak u Dolní Lutyně narazil do kamionu na kolejích. Strojvedoucí zemřel

Video se připravuje ...
Zda měl řidič všechna povolení a zda byla vrtná souprava nadměrným nákladem, nikdo nepotvrdil. Nicméně kamion neměl doprovod a trasu asi nikdo předem neprozkoumal či ji projel lajdácky. Policisté potvrdili, že prověřují fyzické i právnické osoby. „Může to trvat měsíce,“ podotkla Daniela Vlčková.

Jedna kolej v sobotu Hasiči i během včerejška odklízeli trosky techniky. Části kamionu i tři vagony už byly odklizeny. „Na místě zůstala lokomotiva a první vagon, které by měl od sebe oddělit speciální nehodový jeřáb Českých drah,“ uvedla hasička Kamila Langerová. Pomáhaly i autospeciály hasičů. Mezinárodní trať se má zprovoznit v sobotu, zatím po jedné koleji.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.