Zvrhlý trýznitel vlastní dcery Josef Fritzl (88): Pustí ho z basy?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zvrhlý trýznitel vlastní dcery Josef Fritzl (88): Pustí ho z basy?!

Josef Fritzl věznil a znásilňoval svou dceru Elisabeth desítky let.
Josef Fritzl věznil a znásilňoval svou dceru Elisabeth desítky let. (reprofoto youtube, profimedia.cz, archiv)

Nechvalně známý zločinec Josef Fritzl (88), který po 24 let držel ve sklepě vlastní dceru jako sexuální otrokyni, byl v roce 2009 odsouzen na doživotí. Jenže všechno může dopadnout jinak. Podle nejnovějšího znaleckého posudku už Fritzl nepředstavuje nebezpečí a mohl by tak dožít v pečovatelském domově.

Doživotně odsouzení vězni v Rakousku mají možnost po 15 letech za katrem požádat o přezkoumání situace a požádat o podmínečné propuštění. A podle nové zprávy soudní psychiatričky Adelheid Kastnerové už Fritzl není nebezpečný. „Je neuvěřitelně fyzický křehký, má velké problémy s chůzí,“ podotýká advokátka Astrid Wagnerová. „Došlo u něj k výrazné psychické degradaci, proto jsem podala žádost o propuštění,“ pokračuje.

Podle zprávy u Fritzla vymizely sexuální pudy, navíc se u něj projevuje postupující demence. Proto nelze očekávat, že by byl schopen dalších trestných činů. „Žije ve svém světě, není schopen rozlišovat realitu a sny. Tvrdí, že dcera si vezme tenistu Borise Beckera, nebo si myslí, že byl hostem v televizní show... Klidně bych se s ním přestěhovala pod jednu střechu,“ dodává Wagnerová. Poslední slovo nicméně bude mít soud, na němž je, aby případ v souvislosti s aktuálním psychiatrickým nálezem přezkoumal.

Řízky od kanibala

Jediným Fritzlovým přítelem ve věznici v Kremži je jistý Alfred U., kanibalský vrah, který byl odsouzen na doživotí za vraždu maďarské prostitutky, kterou následně rozřezal na kusy a z částí jejího těla uvařil guláš. Josefovi prý smaží jeho oblíbené vídeňské řízky.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.