Smrt ovčí babičky Dory (†9) v Toulcově Dvoře: Lidé ji překrmili pečivem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Smrt ovčí babičky Dory (†9) v Toulcově Dvoře: Lidé ji překrmili pečivem

Dorka měla zvláštní kresbu na tváři.
Dorka měla zvláštní kresbu na tváři.  (Foto Toulcův Dvůr/Lenka Skoupá)

Nevesele začal nový rok v areálu výukové farmy v Toulcově Dvorě v Hostivaři. Jedna z nejstarších ovcí tamního stáda zemřela (†9) zbytečně kvůli bezohledným návštěvníkům.

Jedna z nejstarších ovcí navždy odešla v noci 30. prosince. „Po překrmení od návštěvníků došlo k zastavení činnosti bachoru a nadmutí zvířete. Ani přes pomoc veterinářů se nám ji nepodařilo zachránit. Další zvířata to odnesla zažívacími problémy a průjmem. Ty se nám ale podařilo zachránit,“ uvedla Lenka Skoupá z Toulcova Dvora.

Genetická hodnota fuč

Dora patřila stejně jako zbytek ovcí v Toulcově Dvoře k starému valašskému plemeni. „Měla velkou hodnotu. Patřila mezi tzv. genetické zdroje ČR.Byla nejstatečnější ovce ve stádě. Letos by jí bylo 10 let. Byla nejen matkou 11 jehňat, ale i zasloužilou babičkou. Určitě s námi mohla být dalších minimálně pět let,“ dodala Lenka Skoupá.

Nekrmte zvířata!

Lenka Skoupá z Toulcova Dvora zdůrazňuje, že krmení zvířat je v areálu farmy přísně zakázáno. Neukáznění návštěvníci jej ale stále porušují. „Stejně jako nedáte na ulici cizímu dítěti čokoládu, nekrmte ani cizí zvířata. Majitelům se uleví a každý rok zbytečně neumřou desítky koní, koz, ovcí a dalších.“ žádá.

Přečtěte si
Celebrity-chachacha
15. 1. 2024 • 16:14

Cizí zvířata krmí pouze dementi z města. Zrovna tak ti samí pomalovávají stromy a kameny v lesích . Ať radši sedí doma na computeru parchanti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.