Bizáry z veletrhu spotřební techniky CES 2024: Dvoumetrový laptop a další | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Bizáry z veletrhu spotřební techniky CES 2024: Dvoumetrový laptop a další

Dvoumetrový laptop
Dvoumetrový laptop (Foto scom)

Jako každý rok byl úvod ledna věnován technickému veletrhu CES v Las Vegas. Objevily se na něm výrobky užitečné a zajímavé, ale také pořádný bizár! Ostatně posuďte sami...

1/ Zmrzlina z kapsle

Stroj od firmy Cold Snap funguje jako některé kávovary. Vložíte kapsli a zmáčknete tlačítko. Přístroj začne směs šlehat a ochlazovat a za dvě minuty je na světě krémová pochoutka! Přenosný zmrzlinovač by měl stát kolem 11 tisíc korun.

2/ Dalekohled s detekcí ptactva

Jste nadšený ornitolog, ale máte potíže s rozpoznáním ptačích druhů? Pak vám postačí dalekohled od rakouské firmy Swarovski Optik za 108 tisíc korun. Jakmile skrze něj zpozorujete opeřence, přístroj sám identifikuje, o jaký druh jde!

3/ Maska s reproduktorem

Pro případ, že by se opět rozmohla pandemie, je k dispozici za 13,5 tisíce korun nová, speciální maska. Ta vás nejenže ochrání před viry, ale umožní i efektivně pracovat. Pomocí USB-C k ní totiž připojíte svůj telefon a skrze masku můžete telefonovat! Obsahuje i reproduktor, a jelikož 80 % zvuků udrží uvnitř sebe, nemusíte se bát, že vás někdo uslyší...

4/ Létající auto

Doba, kdy řidiči nebudou muset trčet v zácpách, a namísto toho vzlétnou do oblak, se nezadržitelně blíží. Elektrické vozítko S-A2 spadající pod Hyundai to umožňuje, schváleno by mohlo být v roce 2026. K dispozici má pět sedadel, ulétne kolem 60 km rychlostí 193 km/h. Cena je zatím neznámá.

5/ Dvoumetrový laptop

Že větší je lepší? Zřejmě tím se řídil výrobce notebooků Spacetop u svého nového přístroje – laptopu s úhlopříčkou 2,54 metru! Nemusíte se však bát, tento obr se vám pohodlně vejde do brašny, jde totiž o virtuální obrazovku. Nikterak obří není naopak cena – ta činí kolem 48 tisíc korun.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.