Střelba na fakultě: Rakušan chystá vlastní briefing | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Střelba na fakultě: Rakušan chystá vlastní briefing

Tisková konference na ministerstvu vnitra. (22. prosince 2023)
Tisková konference na ministerstvu vnitra. (22. prosince 2023) (Blesk:Tonda Tran)

Dostal ministr vnitra Vít Rakušan (45, STAN) odpovědi na své otázky ohledně zásahu policie na fakultě? Na to se ho zeptal deník Aha!. Vicepremiér v odpovědi uvedl, že měl podobné dotazy jako ty, které řešil úřad vnitřní kontroly policejního prezidia.

„Situace se dotkla celé veřejnosti a zájem poskytovat otevřeně všechny potřebné informace je naprosto opodstatněný. A policie toto splnila – poskytla informace, které zodpověděly řadu dotazů a transparentně popsaly celý zásah,“ uvedl Rakušan. Na dotaz, proč nebyl ministr na velké úterní tiskovce policie, uvedl jeho rezort, že Rakušan chystá vlastní briefing. Navíc prý šlo o akci mužů zákona, a ne ministerstva.

Šetření GIBS

Prověřováním zásahu se nyní zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Podle mluvčí inspekce Ivany Nguyenové ale nyní nelze předjímat, kdy by mohly být závěry z prošetřování. Prý se může jednat o týdny i měsíce, i když mluvčí podotkla, že nepředpokládá, že by to trvalo až tak dlouho. Zda už nyní GIBS ví o nějakém pochybení, nechtěla mluvčí komentovat.

Přečtěte si
ELLA Průšová
12. 1. 2024 • 18:47

AHel; Co chce pindat a za naše peníze? O čem se chce zase vykecávat? Je neschopnej, ač všeho schopnej! Hlavně ty mrazy a v lednu! ? Jeden větší hnus, než druhej!

hejhej
12. 1. 2024 • 10:37

Neschopného Rakušana bude někdo poslouchat ?

ELLA Průšová
11. 1. 2024 • 19:56

Když měla policie na mušce, těsně před tím, než začal zabíjet studenty, měli střílet okamžitě, hned, na co čekali!! Kdo jim dal rozkaz, nestřílet? Ať jdou nyní říct rodičům, těch mrtvých dětí, kdo jim rozkázal, nestřílet! Zároveň M. Jurečka, "velký křesťan" se o přepadení univerzity dozvěděl ještě dřív, než nyní uvádí, takový masakr, a on se šel klidně bavit, tančit, cu to je za člověka a na té chlastačce zůstal až do konce! V tomto paskvilu pětinuly, jsou nikým nezvolení gauneři, zloději a lháři všehoschopní! Hnus Fialův! Ničí víc a víc naši zem a její lid!
Nechtěli komunisty, na Hradě sedí vyškolený komunista, to je v pořádku!!! To nevadí!!!

stoura
11. 1. 2024 • 18:53

Kuliočko Rakušan měl rezignovat s tím prasetem nestydatým Jurečkou hned po té události!!!

AHel
11. 1. 2024 • 13:53

proč ten zoufalec organizuje vlastní akci, vše už bylo řečeno, plýtvání časem, hnusné zviditelnění.... nekompetentní jednání, nekvalifikovaného člověka.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.