Poslanec Jan Richter o střelbě na fakultě: Dcera téměř vykrvácela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Poslanec Jan Richter o střelbě na fakultě: Dcera téměř vykrvácela!

Střelec z fakulty zranil i mou dceru, řekl poslanec ANO Jan Richter.
Střelec z fakulty zranil i mou dceru, řekl poslanec ANO Jan Richter. (Archiv Blesku)

Ke kritice policie ohledně zásahu proti šílenému střelci D. K. (†24) z filozofické fakulty, který před třemi týdny zabil 14 lidí a dalších 25 zranil, se připojil také poslanec ANO Jan Richter (56). Ten o těžkých chvílích v rodině informoval v emotivním výstupu přímo ve Sněmovně.

Jan Richter v emotivním výstupu oznámil, že jednou z vážně zraněných je jeho dcera. „Pachatel se na to místo třikrát vracel. Střelil ji při druhém návratu do třídy. Její kamarádka umírala a telefonovala tátovi s prostřeleným krkem. Děly se tam hrozné věci,“ popsal poslanec. A policistům vyčetl, že po evakuaci z budovy těžce zraněná při čekání na převoz do nemocnice málem vykrvácela. „Jenom proto, že někdo na místě zásahu řekl: tady si někdo stěžuje na prostřelený zadek. Tam byla prostřelená hlavní tepna. Má deseticentimetrový bypass!“ spílal policistům Richter. Škole i policii vyčítá, že se s jeho rodinu po prvotním kontaktu už nikdo znovu nespojil s nabídkou psychologické podpory.

Přítomný šéf pražské policie Petr Matějček poslance ujistil, že věc nechá prošetřit. „Příběh otce je silnější než cokoli jiného. Chápu vaše zklamání a naštvání,“ reagoval ministr vnitra Vít Rakušan (45, STAN). Ten také poslancům řekl, že Generální inspekce bezpečnostních sborů dosud nezahájila trestní stíhání žádného z policistů v souvislosti se zásahem na fakultě. Možné pochybení již dříve vyloučil policejní úřad vnitřní kontroly, za slabinu označil akorát krizovou komunikaci s vedením fakulty.

Přečtěte si
jity
13. 1. 2024 • 12:52

Komu z rodičů by se líbila, že holka takto dopadlo. Rakušan za to nemůže, ten nedal rozkaz střílet. Richtera nejvíc nakoplo, že lžou jak je o raněné postaráno a mají všichni psychologickou péči. Holku měli 6 hodin operovat a jediné čeho se dočkala byl výslech. Zatím mu nabízeli jen peníze a ne pomoc pro holku.

pravlast
13. 1. 2024 • 09:45

Opoziční ANO nežádá odchod Rakušana a dokonce ani oslavujícího Jurečky? Tady to smrdí jak v senkrovně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.