Pošťák na penzi dumal: Kdo mi to každou noc uklízí kůlnu? Je to myšák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pošťák na penzi dumal: Kdo mi to každou noc uklízí kůlnu? Je to myšák!

V kůlně na dvorku se dělo něco podivného. Kamera odhalila myš.
V kůlně na dvorku se dělo něco podivného. Kamera odhalila myš.  (Foto Profimedia.cz)

Něco nebo spíš někdo jednomu velšskému pošťákovi na penzi Rodneymu Holbrookovi (75) věčně přemisťuje věci v kůlně a on nemohl přijít na to, kdo. Nainstaloval proto kameru s nočním viděním a... Záhy měl pachatele! A pán domu zůstal ohromen.

V malém městečku Builth Wells nedaleko Cardiffu si pan Holbrook každý večer pečlivě uklidil pracovní stůl a ráno našel věci úplně jinde. Různé předměty byly uklizené a uložené do malé krabičky poblíž. Nejdříve to bylo krmivo pro ptáky a ořechy, které se zčistajasna objevily na jiném místě, pak se pro změnu v krabici záhadně vyskytlo několik šroubků, které den předtím Rodney na stole zapomněl. Po měsících pátrání po tajemném pomocníkovi se důchodce rozhodl nainstalovat do kůlny kameru s nočním viděním.

A záznam ukázal, že jen co zapadne slunce, začne směna jednomu myšákovi. Vyleze z úkrytu, vyplíží se na stůl a pustí se do uklízení! Zločincem s ocasem byl Rodney hodně překvapen. Tahle malá myš má netušenou sílu. Přenáší do krabice kolíčky na prádlo, hrníčky, šroubovák a dokonce i stahovací pásky na kabely! Ani klacík, který je více než dvakrát delší než ona, není žádný problém.

„Jsem z toho ohromený. Každý den to všechno vyndám - a je to zase zpátky. Dělá to každou noc. Člověk by si myslel, že už toho musí mít dost,“ popsal vášnivý fotograf přírody. Důchodce má teorii, proč mu myš pomáhá. Podle něj se nad ním slitovala, když se zotavoval z rakoviny prostaty. „Asi si řekla: Chudák, je tak unavený, že to udělám za něj,“ žertoval Rodney. „Myslím, že by uklidila i mou ženu, kdybych ji tam nechal,“ dodal důchodce s tím, že jeho žena Linda miluje sledování »filmů« s myšákem, jen se teď bojí chodit do kůlny...

Víte že…

…myši se tak chovají pravděpodobně proto, že jde o miniaturní sběrače stejně jako třeba straky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.