Policisté zachránili seniora (77)! Manželka: Je zázrak, že žije | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Policisté zachránili seniora (77)! Manželka: Je zázrak, že žije

Lukáše Kozáka a Kateřinu Venenou hlavně těší, že seniora zachránili. Poděkování je milou událostí.
Lukáše Kozáka a Kateřinu Venenou hlavně těší, že seniora zachránili. Poděkování je milou událostí. (Foto Policie ČR )

Štěstí měl senior (77), který loni v srpnu šel nakupovat a zkolaboval v obchodním domě v Holešově na Kroměřížsku. Šlo mu o život a ten mu zachránila policejní hlídka.

Odborně mu poskytli první pomoc Lukáš Kozák (36) a Kateřina Venená (23) z holešovského obvodního oddělení. „O záchranu se na místě snažili náhodní svědci. Muž byl ale v bezvědomí a vykazoval akutní zástavu srdce. Proto jsme hned zahájili nepřímou masáž srdce s využitím přístroje AED. Použili jsme ho opakovaně až do příjezdu záchranné služby,“ uvedl Lukáš Kozák, který v minulosti přístroj použil už dvakrát. Záchranářům se poté právě díky rychlé pomoci policistů podařilo obnovit životní funkce.

Muž byl převezen na urgentní příjem Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. „Jak jsme zjistili od jeho manželky, která nám na podzim přišla poděkovat, byl muž více než měsíc v kómatu. Nyní nám jeho paní přišla poděkovat znovu a oznámila dobrou zprávu, že vánoční svátky už strávil mezi nejbližšími. Je prý zázrak, že se z toho dostal, chodí a mluví,“ konstatovala dvojice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.