Dárky, které pomohou vašemu zdraví: Vánoce z lékárny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Dárky, které pomohou vašemu zdraví: Vánoce z lékárny

Ilustrační foto Vánoce.
Ilustrační foto Vánoce. (Profimedia)

Někdy udělá radost příbuzným a blízkým milá drobnost, jindy dárek přímo zaměřený na zdravotní kondici obdarovaného. Jde většinou o praktické věci, které najdou své uplatnění. Co a pro koho se »zdravotní« dárek hodí a jak hluboko sáhnete do kapsy?

Tlakoměry

Tlakoměr je ideálním dárkem pro rodiče nebo prarodiče. A proč je výhodné měřit se doma? Lidé v ordinaci často bývají ve stresu a to se projeví na zvýšení krevního tlaku. Pravidelné domácí měření ukáže na skutečné hodnoty. Ceny: Nejlevnější jsou tlakoměry tzv. na zápěstí, pořídíte je už od 280 Kč. Neznačkové na paži stojí od pěti set výš. Ty nejdražší (kolem 3 tisíc) jsou značkové, mají paměť pro dva i více uživatelů, zaručenou přesnost měření a propojení s mobilem.

Teploměry

V žádné domácnosti by neměl teploměr chybět. Nejvíc je potřebný tam, kde jsou v rodině malé děti. A výběr je veliký. Ceny: Teploměry pod paži koupíte už pod sto korun. Je to spolehlivá klasika. Některé jsou dokonce voděodolné a ohybné. Bezdotykové do ucha nebo na čelo v některých akcích koupíte už pod 300 korun, běžná cena těch značkových od 500 do tisíce korun. Nad tisícovku pořídíte chytré teploměry. Např. určí ženám plodné dny, mají prodlouženou záruku, paměť a různé druhy podsvícení.

Čističky vzduchu

Není to zbytečnost? Ptáte se. Jenže rodiny, kde žije alergik na roztoče, pyly, prach, plísně nebo zvířata, vědí, že čistička vzduchu je nutnost. Kvalitnější čističky mají výborně fungující filtry a dokážou udržovat i správnou vlhkost v místnosti. Ceny: Ty nejlevnější produkty se pohybují cenově pod tisíc korun. Chcete-li čističku s kvalitním filtrem a více funkcemi, budete si muset připlatit. Ty nejúčinnější stojí v řádu desetitisíců.

Osobní váhy

To je jeden z oblíbených dárků. A opět můžete koupit tu úplně obyčejnou, ať digitální nebo mechanickou, za pár stovek nebo chytrou či diagnostickou s mnoha užitečnými funkcemi. Ceny: Pokud bude stačit obdarovanému pouze informace, kolik váží, cena produktu vás nezruinuje. Pohybuje se od dvou stovek cca do pětistovky. Chytré váhy, které uchovávají data, pořídíte od pěti set výše. Za ty, co jsou zároveň diagnostické, už dáte více. K mání jsou od tisícovky a dokážou už měřit tuk, vodu a svaly v těle. Umí se párovat s mobilní aplikací a připojit se skrze Bluetooth.

Zaručený tip

Chytré hodinky nebo náramky už jsou pár let vánočním hitem. A také za tu dobu vývoj poskočil a dokonce i ceny jsou příznivé. Hodinky jsou vhodné pro děti, dospívající i pro seniory, kteří nemají s technologiemi problém. Tyto chytré doplňky mají mnoho funkcí, stačí si dobře vybrat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.