Kathy, sorry, nemůžu jinak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Kathy, sorry, nemůžu jinak!

Jan Švejnar netančil pouze se svou ženou Kathy, ale vyzval k tanci i přítomné dámy.
Jan Švejnar netančil pouze se svou ženou Kathy, ale vyzval k tanci i přítomné dámy. (pro Aha! - Marcela Tolašová)

PLZEŇ – Prezidentský kandidát Jan Švejnar (55) není jen skvělý ekonom, ale i výborný tanečník. Na Reprezentačním plese města Plzeň to v pátek na parketě roztáčel jak baletní mistr. „Už od patnácti jsem býval vášnivým tanečníkem,“ řekl deníku Aha! Švejnar, který se svojí americkou manželkou Kathy (57) jako jeden z prvních párů ten večer vpluli na taneční parket.

Vášnivý tanečník Švejnar se vzdá amerického pasu!

„S mojí ženou jsme chodili tancovat hned, co jsme se poznali,“ zavzpomínal Švejnar. „Musím říci, že mě zvlášť okouzlily rumba nebo chacha. Českou polku jsem musel manželku naučit já, ona zase mě některé z vášnivých latinskoamerických tanců,“ dodal.

Švejnar ve svém včerejším prohlášení uvedl, že pokud se mu podaří ve volbě hlavy státu vyhrát a stane se českým prezidentem, vzdá se svého amerického občanství. Ke změně názoru ho prý přiměla hlavně setkání s občany. „Amerika je pro mě jako nevlastní matka, proto to rozhodnutí bylo těžké. Ale pochopil jsem, že lidé se nechtějí o svého prezidenta dělit s jinou zemí,“ řekl Švejnar v MF Dnes. Pokud by se občanství USA skutečně zřekl, musel by pak před cestou do Ameriky – kde žijí jeho děti – žádat o víza.

Volba prezidenta začíná už za 11 dní.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.