Jak odhalit nevěru podle řeči těla... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Jak odhalit nevěru podle řeči těla...

Někdy zaútočí šéf či šéfová z pozice moci, a to je pak peklo... Ze šikany je románek jedna dvě.
Někdy zaútočí šéf či šéfová z pozice moci, a to je pak peklo... Ze šikany je románek jedna dvě. (Foto scom)

Přesčasy, noční šichty, služební cesty, firemní večírky, to vše je živná půda pro nevěru. Jsme lidi, když je to jen úlet, nedá se svítit, nikdo to nemusí vědět. Pokud se z toho vyklube vztah, je oheň na střeše. Sociologové v Anglii spočítali, že 85 % afér a následně rozpadlých vztahů začíná na pracovišti!

Je to znepokojující, jenže do práce se chodit musí. Nicméně lze případné záletníky a nevěrnice varovat a odradit. Odborníci nejenže sestavili žebříček odvětví, která cizoložství nahrávají, ale také přizvali znalce na řeč těla. Pokud chcete uchránit svůj vztah, neposílejte svého partnera do oblasti obchodu, služeb, pohostinství, zdravotnictví nebo školství. A když už máte podezření, pročtěte si a zapamatujte následujících pět indicií, podle kterých protějšek otestujete a případně usvědčíte. Tak co, podvádí vás, nebo ne? Je dobré vědět, že každý pátý respondent se v průzkumu přiznal k nevěře s kolegyní (kolegou).

Symptomy nevěrníků

Expert na psychiku a řeč těla Inbaal Honigman sestavil tento manuál na odhalení...

1. Neschopnost očního kontaktu

Pokud partner podvádí, není schopen delšího očního kontaktu, zrak klopí k zemi, dívá se stranou. Zeptejte se na práci a upřete na něj oči. Je pravděpodobné, že bude pohledem těkat ze strany na stranu.

2. Defenziva těla v debatě o práci

Kdo nemá co skrývat, obvykle projevuje otevřená gesta, ruce má přirozeně svěšené, případně gestikuluje, rozhazuje pažemi, jdou mu tzv. od těla. Kdo má máslo na hlavě, zatíná pěsti, kříží paže nebo si zakrývá obličej, oči, hlavu. Chrání se a uzavírá.

3. Napětí v ramenou

Podvádění je sice vzrušující, ale vede dlouhodobě ke zvýšené úrovni stresu. Napětí se většinou projevuje v ramenou. Vypadají zvednutá, strnulá. Tahle obranná pozice je fyzickým znamením vnitřního zmatku.

4. Neustálá kontrola telefonu

Podvádějící partner má strach, že mobil bude usvědčujícím důkazem. Proto ho chce mít po ruce. Co když přijde nečekaná esemeska? Nebo dokonce někdo zavolá? Poctivý nemá co skrývat, nevěrník se vrtí, klepe prsty, telefon hledá očima.

5. Rychlejší tempo chůze

Procházka s podvádějícím je docela kalup, podvědomě z obavy prozrazení jde totiž rychleji. Tak se projevuje úzkost a jen profesionální lhář se šine a dělá jakoby nic. Navíc podvodníka nějaké procházky vůbec nezajímají. Když se budete držet za ruku, jsou zpocené dlaně dalším symptomem.

Profese, kde se nejspíš spustíte...

Průzkum RANT Casino přináší další data. V oblasti obchodu (silné sociální prostředí, pravděpodobnost kontaktů, nepravidelná pracovní doba) až 14,5 % pracovníků přiznalo nevěru. Kupodivu mravně vystupující pedagogové, lektoři či trenéři jsou s máslem na hlavě v těsném závěsu. Učitelky, profesoři aj. podvedli partnera z 13,7 %. Tady funguje také faktor vztahu podřízený – nadřízený, tzn. nevěra se studenty.

Další v řadě jsou zdravotníci s ohromujícími 12,5 %. Dlouhé směny, trvající stres, blízkost při výkonu práce, to vše nahrává. Doprava a logistika jsou na čtvrtém místě v páchání nevěry, je to 9,8 %! V pohostinství mluvíme o 7,7 %. Zajímavé je, že IT pracovníci podvádějí ze 4,6 %. Kdo by to byl do ajťáků řekl? A hned za nimi je armáda, tam nevěra jen kvete (4 %). Na druhé straně v advokacii (0,5 %), soudnictví (0,2 %) či farmacii a vědě (shodně 0,1 %) nebo designu (0,4 %) asi nemají na podobné skopičny čas. Tam jde jen desetiny procent. Kupodivu jsou věrní pracovníci v médiích, zemědělci a ochránci životního prostředí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.