Ženu poslal do lázní, jednou ji navštívil a... Vrátila se těhotná | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ženu poslal do lázní, jednou ji navštívil a... Vrátila se těhotná

Táta Jiří a maminka Pavla vzali syna Víťu do lázní, díky kterým přišel na svět.
Táta Jiří a maminka Pavla vzali syna Víťu do lázní, díky kterým přišel na svět. (Foto Aha! – Karel Janeček, archiv rodiny)

Rehabilitovat po operaci slepého střeva vyjela do klimkovických sanatorií Pavla Linhartová (52) z Brna. Vrátila se v požehnaném stavu. Teď, po 28 letech, přijela podruhé. I v doprovodu manžela Jiřího (58) a vymodleného syna Víťu (27).

Veselku s Jiřím chystali v dubnu 1995. Oba tehdy ještě studovali vysoké školy, ale toužili mít děti. Jenže přišly zdravotní komplikace, které Pavle Linhartové plány na založení rodiny hatily. „Vzali mi tehdy slepé střevo po chronickém zánětu, to jsem měla měsíc před svatbou. Uvažovala jsem, jak a co dělat, abych mohla otěhotnět. Táta, to byl takový starý lázeňský harcovník, mi radil, abych si zažádala o pobyt,“ řekla Aha! Linhartová.

Návrh pojišťovna schválila. A protože manžel Jiří pochází z Ostravy a měl tam příbuzné, rozhodla se vystudovaná geoložka a chemička pro tehdy nová sanatoria v Klimkovicích. Všechny starosti a shon vypustila z hlavy, a když manžel přijel na návštěvu, nastal po společných chvílích malý zázrak.

1996: Pyšní rodiče s Víťou.

„Po šesti týdnech jsem zjistila, že jsem v očekávání. Můj manžel vtipálek všem říkal: pustil jsem ženu do lázní a vrátila se mi těhotná. Naštěstí mu byl syn podobný, a měl i stejné škleby, jako on. Nyní jsem přijela poprvé po 28 letech, tohle jsou můj muž a tohle náš vymodlený syn Víťa,“ ukázala rodinu Aha!.

Rizikové těhotenství

Přivést na svět dítě ve 24 letech a s gynekologickými potížemi, kterými trpěla, nebylo vůbec jednoduché. „Těhotenství bylo rizikové, ale všechno dopadlo nadmíru dobře,“ pokyvuje paní Pavla.



Přečtěte si
yarda
22. 10. 2023 • 08:18

Připomněl jsem si jednu povídku z knihy "Z českých mlýnů".

miroslava13
19. 10. 2023 • 11:32

prý v lázních fungují chlapi, kteří se živí tím, že dělají pacientkám děti....zejména ve Františkových lázních, kde se ženské léčí s neplodností.

yarda
18. 10. 2023 • 13:31

To jsem ještě pracoval a když mi přišel povolávací rozkaz k nástupu do lázní, obešel jsem firmu, jestli po mně někdo něco chce, tak hned nebo až za tři neděle. Jedna kolegyně začala rejt: "No jo lázně, flákat se, obrážet bary a špásovat s paničkama...". Opáčil jsem: "Paní ...., vy jste už určitě v lázních byla, z vás mluví zkušenost".

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.