Odvrácená tragédie v Prostějově: Strčila kočárek se synem před auto | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Odvrácená tragédie v Prostějově: Strčila kočárek se synem před auto

V tomto kočárku mohl zemřít chlapec.
V tomto kočárku mohl zemřít chlapec. (Foto Aha! – Z. Matyáš)

Děsivé okamžiky prožila loni v srpnu posádka bavoráku jedoucí na okraji Prostějova. Žena blížící se z boku totiž poslala do jeho jízdní dráhy kočárek s malým chlapcem. Řidič dupl na brzdu a v poslední chvíli zabránil tragédii.

O trestu za pokus o těžké ublížení na zdraví, ohrožování výchovy dítěte a výtržnost pro Kateřinu K. (44) nyní rozhoduje Krajský soud v Brně. Žena závislá na alkoholu měla v době nepochopitelného činu v krvi kolem dvou promile. „Řekla, že zabije kluka i sebe. Pak odešla a nechala ho plačícího na místě,“ popsala scénu spolujezdkyně z bavoráku. O dítě pečovala s další ženou až do příjezdu sociálních pracovnic.

Matce pěti dětí Kateřině K. hrozí až 12 let v base.

Matka pěti dětí u soudu všeho litovala, ale tvrdila, že si nic nepamatuje. „Můj otec chtěl vidět děti, tak jsme si dali víno. Pak jsme se přesunuli k občerstvení, kde bylo ještě malé pivo a štamprle rumu. Ještě si vzpomínám na vinotéku, tam jsem si dala snad dvě deci,“ popisovala žena okamžiky před nepochopitelným zkratem. Soudní znalci z oboru psychologie a psychiatrie u obžalované konstatovali smíšenou poruchu osobnosti, emoční nestabilitu, velmi nízký intelekt a závislost na alkoholu. „Ten požívá od svých třiceti let. Po prvním napití výrazně ztrácí schopnost kontroly,“ shrnul znalec Petr Nedoma. Doporučil proto soudu uložení ambulantní protialkoholní léčby. Verdikt padne v říjnu.

Otec je trestal?

„Vůbec si to nepamatuju. Jen to, že tam byli lidi a policajti. Pak si vybavuji až večer. Teď nepiju. Děcka nebiju, ale když jdeme třeba do obchodu a jsou tam divoký, tak dostanou rukou na zadek. Jejich otec je trestal, ale to si nikdo neověřil a tou špatnou jsem já.“

Krkavčí matka

I když Kateřina K. tvrdila, že své děti miluje, s žádným z nich nebydlí. Tři nejstarší od 10 do 15 let skončily v pěstounské péči. Zbylé dvě včetně dnes tříletého chlapce z kočárku žijí u svého otce. Obžalovaná žena sama našla střechu nad hlavou u Charity Olomouc.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.