Dny NATO v Mošnově: Letce F-35 velí žena! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dny NATO v Mošnově: Letce F-35 velí žena!

Celé letecké eskadře velí pilotka, majorka Kristin »Beo« Wolfe z amerického Utahu.
Celé letecké eskadře velí pilotka, majorka Kristin »Beo« Wolfe z amerického Utahu. (Foto Aha! – Karel Janeček, ČTK/J. Ožana)

Tři supermoderní stíhačky páté generace F-35A patří k hlavním tahákům Dnů NATO v Ostravě. Na mošnovské letiště včera dosedl americký tým pod velením ženy, a to Kristin »Beo« Wolfe (34) z amerického Utahu.

F-35A Lightning II Demonstration Team vzdušných sil USA přiletí s pěti stroji, včera přistály tři. „Pilot byl už můj tatínek. Létám 12 let, za sebou mám asi patnáct set letových hodin,“ prozradila Aha! major Kristin »Beo« Wolfe. V americká armádě podle ní slouží tři až čtyři procenta žen. 

Na největší leteckou akci v Česku se slétají též další stroje. Kdo o víkendu přijede k letišti, uvidí třeba supermoderní vrtulníky AH-1Z Viper i UH- -1Y Venom nové generace, a to s dosluhujícími sovětskými helikoptérami, které by ve výzbroji naší armády měly nahradit. Partnerem víkendové letecké parády v Mošnově je Polsko. Spolu se Švýcary slibuje též akrobatická vzdušná vystoupení s turbovrtulovými letouny.

Kdy přijít?

Program po oba dny je zcela shodný a naleznete jej na www.natodays.cz, kde jsou též kompletní údaje o příjezdu a příchodu k letišti.

Přečtěte si
pravlast
15. 9. 2023 • 12:01

No a je to něco zvláštního? Na UA "pracuje" jedna Sarah Ashton-Cirilo a je to předělaná mužnice...Ovšem předělali pouuze těleso,prázdnou hlavici ponechali.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.