10 tipů, kde si napříč Českem užít slavnosti podzimu: VINOBRANÍ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

10 tipů, kde si napříč Českem užít slavnosti podzimu: VINOBRANÍ

Vinobraní právě začalo
Vinobraní právě začalo (Richterova vila)

Jiskřivé víno, lahodný burčák, folklorní kapely, známí umělci nebo regionální pochoutky nabízejí slavnosti vína. Během září se konají napříč celým Českem. Aha! nabízí 10 tipů na místa, která stojí zato navštívit.

Znojemské

Kde: centrum Znojma Kdy: 9. – 10. září Slavnosti, na kterých dnes můžete přivítat Jana Lucemburského, poveselit se a popít. Kromě programu zazpívá třeba Vesna, Aneta Langerová nebo Mikolas Josef. Vše zakončí ohňostroj.

Slovácké

Kde: centrum Uherského Hradiště Kdy: 9. – 10. září Historické jádro Uherského Hradiště se proměnilo v jedno velké pódium, na kterém se představují folklorní soubory, cimbálové i dechové kapely. Ochutnávky vín, burčáku a regionálních specialit.

Pálavské

Kde: Mikulov Kdy: 9. – 10. září Skvělé víno i burčák, různé akce, degustace i divadelní přestavení. Dnešek je ve znamení programu plného hvězd. Vystoupí např. Čechomor, Katarina Knechtová , Slza nebo Eddie Stoilow.

Velkopavlovické

Kde: Velké Pavlovice Kdy: 15 . – 16. září Slavnost vinobraní s tradičním obřadem, tzv. zarážení hory. Dva dny plné hudby, zpěvu a tance v duchu lidových tradic, setkávání se s dobrým burčákem a vínem.

Bzenecké

Kde: Bzenec Kdy: 15. – 16. září Náměstí Svobody a vinné sklepy plné krojů, lidové muziky, ochutnávky vín i burčáku. Sobotní krojovaný průvod, v němž nechybí Bacchus s nymfami, jarmark, výstavy, koncerty i pouťové atrakce.

Mělnické

Kde: centrum Mělníku Kdy: 15. – 17. září Víno a burčák nejen z českých vinohradů. Pouliční umění, workshopy a delikatesy z foodtrucků. Na pódiích pak zahraje např. UDG, Slza, Pokáč, Ben Cristovao, Vojta Dyk či OffBeat Orchestra.

Litoměřické

Kde: Mírové náměstí Kdy: 16. září Slavnosti vína a burčáku spojené s bohatým programem. Kejklíři, komedianti, spousta hudby, pohádkový svět nebo cimbál. Tahákem je koncert Milana Peroutky a hvězdou večera Tublatanka.

Vinice sv. Kláry

Kde: Botanická zahrada v Praze Kdy: 16. - 17. září Oslava sklizně na vinici sv. Kláry, jedné z nejstarších vinic v Praze. Hudební program, ochutnávka místních vín, burčáku i speciálních pálenek.

Grébovka

Kde: Praha-Vinohrady Kdy: 22. – 23. září Burčák i víno potečou proudem v pátek na Nám. Míru a o den později v Havlíčkových sadech. Můžete se těšit na desítky vinařských a řemeslných stánků i na koncerty, např. Michala Hrůzy.

Karlštejnské

Kde: Karlštejn Kdy: 23. – 24. září Akce s historickou tematikou. Průvod s Karlem IV. a Eliškou Pomořanskou, koncerty, šermířská vystoupení, přehlídka gotického odívání, vystoupení polykačů ohně, fakírů a dvorních mágů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.