Proč se vydat na ostrov Djerba? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Proč se vydat na ostrov Djerba?

 (pixabay.com)

Tunisko je dlouhodobě lákavou destinací. Pokud zrovna nechcete trávit dovolenou na pevnině, vydejte se na ostrov Djerba. Ten nabízí nadšeným cestovatelům od každého něco.

Pokud přemýšlíte o tom, kam byste si letos ještě zaletěli na dovolenou, zkuste vyrazit do Tuniska. Do země plné písku, příjemného slunečního svitu a průzračného moře. Rozmanitá země lákající na středomořské pobřeží, ale také na sáhodlouhou historii. Stačí si pouze vybrat a pustit se do nekonečné relaxace, objevování a výtečného gastronomického zážitku.

Ostrov Djerba je sázkou na jistotu

Tuniský ostrov Djerba je poměrně velký, plný oliv, překrásných pláží a hotelových resortů. Místo, které si zamilují mladí, staří, ale i rodiny s dětmi. Cestovatelský itinerář si pochopitelně každý přizpůsobí svým vlastním potřebám. Spolehnout se můžete určitě na to, že výběr zajímavostí bude bohatý.

  • Guellala
  • Nefta
  • Zarzis
  • Midoun

To je jenom malá ochutnávka toho, co vás čeká na Djerbě. Za podívanou jistě stojí synagoga el-Ghriba, kterou najdete v obci Er-Riadh. Navštívit byste měli muzeum Guellala, ale i slavné trhy Houmt Souk. Djerbahood vám dá nahlédnout na tamní pouliční umění.

Když poletíte na ostrov Djerba, určitě nemáte zájem pouze o krásné památky. Tato destinace přece vybízí k vodním radovánkám u moře a pod hladinou. Jestliže prahnete po písečných plážích a odpovídajícím zázemí, vyrazte na pláž Sidi Maharés. Další vyhledávanou pláží je Plage de la Seguia. Ve výčtu originálních pláží bychom samozřejmě mohli pokračovat. Udělejte si čas na návštěvu pláže Sidi Jmour a pláže Sidi Yati.

Poznejte i jiné části Tuniska

V okamžiku, kdy se vaše dovolená v Tunisku stane skutečně poznávací, s největší pravděpodobností vám bude ostrov Djerba malý. V takový okamžiku poznejte i jiná letoviska a zajímavé cíle. V zemi je jich totiž doslova přehršel.

  • Tunis
  • Hammamet
  • Sfax

Takovým pomyslným odrazovým můstkem je kupříkladu brána moře zvaná Bab el-Bahr. Ze starých památek jednoznačně vede chrám sv. Cypriána, Kartaginské muzeum a historická část města Kartágo. Spousta cestovatelů si do svého itineráře zaznamená také pevnost Genoese a baziliku Cathagenna.

Když se vaším cílem stane výhodná cena dovolené v Tunisku, nemusíte skončit pouze ve městech, malebných uličkách a na tradičních bazarech. Tato země přináší i spoustu přírodních zajímavostí. Důkazem těchto slov se stává Národní park Ichkeul. Právě v něm se nachází vrchol Jebel. Věnovat se však nemusíte pouze výšlapům, ale i ptačí rezervaci. Velkou výzvou se pochopitelně stává Sahara. Ta je dostupná na hřbetu velblouda nebo můžete vyzkoušet jízdu na čtyřkolkách a v terénních vozech.

Přesně takové je Tunisko v celé své kráse. Hromada nevšedních zážitků je nakonec okořeněna ještě o vynikající gastronomii. Tuniská jídla vás přenesou do jiného světa a dají vám poznat všem krásám této země. Ne nadarmo se praví, že i cestování prochází žaludkem.

Tunisko a vše, co potřebujete vědět

Každá dovolená v zahraničí by měla být spojena s náležitou přípravou. Jestliže se vaším cílem stane Tunisko, nachystejte se od A až do Z. Právě díky řádné přípravě vás nezaskočí žádné nečekané situace. Navíc budete mít dopředu připravený seznam krásných míst k vidění a čas strávený v Tunisku využijete na maximum.

V tomto ohledu vám bude nápomocen cestovatelský portál cKlub.cz. Ten je plný cestopisů, recenzí hotelů, a hlavně krásných míst v každé zemi světa, včetně Tuniska. Dozvíte se vše od potřeby cestovních dokladů, přes bezpečnost až po počasí. Zkrátka, taková cestovatelská bible online, v níž nechybí ani cenově výhodné zájezdy do Tuniska a jiných destinací. Naplánujte si dovolenou v Tunisku od A až do Z.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.