Českého podnikatele zadrženého v Řecku převezli do vlasti: Tunel za miliardy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Českého podnikatele zadrženého v Řecku převezli do vlasti: Tunel za miliardy!

Hledaný podnikatel se skrýval v Řecku.
Hledaný podnikatel se skrýval v Řecku. (Foto ara, PČR, reprofoto TV Nova)

Hledali ho pro miliardový podvod, spravedlnosti se nevyhnul ani v zahraničí! Řečtí policisté zadrželi na lodi nedaleko ostrova Korfu hledaného českého podnikatele, který byl v pátrání kvůli působení ve spořitelním družstvu. Navedla je za ním manželka s dětmi. Teď ho letečtí maršálové v poutech převezli do Česka.

Zadrženým mužem je podle serveru Seznam Zprávy podnikatel Jiří L., kterého policie hledala kvůli údajnému vytunelování Metropolitního spořitelního družstva. Zprvu se vyhýbal spravedlnosti v Česku, záhy ale kriminliaté objevily stopy vedoucí nejdříve do Německa, Chorvatska a poté i Řecka. Tam se ukrýval i na své lodi, na které ho zadržela pobřežní stráž. „Definitivním potvrzením výskytu muže se stala cesta jeho manželky s vnoučaty na dovolenou na řecký ostrov Korfu,“ prozradil policejní mluvčí David Schön. Podnikatele zadrželi Řekové na konci července, v pátek ho letečtí maršálové české policie eskortovali do Prahy, kde si počká na soud.

V kauze odsoudili i jachtaře Křížka

Metropolitní spořitelní družstvo se dostalo do problémů v roce 2013, kdy mu Česká národní banka odňala licenci, protože podle jejího názoru družstvo poskytovalo úvěry za stovky milionů k financování »nekonkrétních, neověřených i nereálných podnikatelský záměrů«. V únoru 2017 policie obžalovala skupinu lidí zapojených do tunelování. V kauze byl odsouzen na pět let i mistr světa v jachtingu David Křížek (51), manžel modelky Lucie Křížkové (38). Podle svých slov plnil roli tzv. bílého koně. Propuštěn byl letos v březnu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.