Obhajoba kata taxikáře (†30) před soudem: Vraždil jsem, aby mě nezabili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Obhajoba kata taxikáře (†30) před soudem: Vraždil jsem, aby mě nezabili!

Vrah včera vypovídal u soudu.
Vrah včera vypovídal u soudu. (Foto Aha! – David Malík, Dan Šesták)

Celého od krve zatkli Ivana P. (26) loni v listopadu policisté. Bylo to jen pár hodin poté, co nesmyslně ubodal taxikáře (†30) firmy Bolt. Včera se zmateně pokoušel svůj čin vysvětlit soudu.

Vrah se sice včera k usmrcení řidiče (†30) i k přípravě mordu přiznal, ale důvod vysvětlit nedokázal. Jeho výpověď byla velmi nesouvislá. „Nechápu to,“ tvrdil opakovaně. Uvedl, že auto mrtvého chtěl prodat na součástky, ale také že kriminálem chtěl uniknout pronásledování. „Měl jsem strach, že mě chtějí zabít, a tak jsem si myslel, že bude lepší, když budu ve vězení,“ uvedl. Kdo by mu usiloval o život, ale říct nedokázal. Za mřížemi teď může strávit až 20 let. Jeho advokáti tvrdí, že je třeba zjistit, jestli je Ivan P. vůbec schopen pochopit a vykonat trest odnětí svobody, což budou hodnotit znalci.

Strach i z rodičů

Muž se narodil v Jihlavě, kde podnikali jeho rodiče, má však ukrajinské občanství a žil i na Ukrajině. „Pak jsem měl problémy s drogami,“ přiznal s tím, že tam skončil v péči psychiatrů, když vylezl na památník a zapálil na sobě oblečení. Dál už údajně drogy neužíval, měl ale utrpět úraz hlavy. Zpět do Česka se vydal za rodiči. Rodinná idyla se nekonala. Ivan P. utekl z ubytovny, kde žili, přesvědčený, že i oni ho chtějí zabít. Později v supermarketu, kam se vloupal, ze sklenic vyskládal srdce a jméno dívky, kterou kdysi miloval. Jeho příčetnost teď budou zkoumat znalci.

Bodal jak smyslů zbavený

Taxikáře si nechal Ivan P. objednat v mobilní aplikacit 22. listopadu v centru Prahy od kolemjdoucího. Na zadní sedačku sedl s nabroušeným kuchyňským nožem v ruce. V cíli cesty, Bryksově ulici na Černém Mostě, zaútočil na bezbranného řidiče zezadu. Ten se bránil a pokoušel utéct, marně. Vrah bodl víc než 40krát – do obličeje, krku a hlavy, zasáhl krční tepnu a přeťal míchu. Pak muže pohodil na silnici, kde zemřel. Umýt vůz chtěl zabiják na benzince, kde ho zatkli policisté.

Víte, že...

...zavražděný měl malou dceru, jeho partnerka v té době čekala další dítě? Všem má Ivan P. zaplatit odškodné 1,8 milionu.

Přečtěte si
yarmilek
18. 8. 2023 • 16:47

Moderožluté občanství asi bude znamenat milost nebo jen velmi nízký trestík.A budeme ho živit z daní aby chudák netrpěl nelidskou prací.

Eva Korotvičková
17. 8. 2023 • 15:39

Velká škoda,že společnost se nemůže nelidské zrudy zbavit.Jeho vytáčky jsou hloupé.Nevěřím,že je nemocný.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.