Běžný život už je nebavil: ROKY BYDLÍ VE ŠKOLNÍM BUSU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Běžný život už je nebavil: ROKY BYDLÍ VE ŠKOLNÍM BUSU

Charlie a Nicole nelitují.
Charlie a Nicole nelitují. (Foto Instagram)

Charlie a Nicole Jonesovi jsou opravdoví dobrodruzi! Před 3 lety vyměnili běžný život za školní autobus a navzdory nepohodlí rozhodnutí nijak nelitují!

Dvojice se seznámila v roce 2015 v Las Vegas a okamžitě mezi nimi přeskočila jiskra. A jelikož oba dva toužili po změně a dobrodružství, v červnu 2020 se rozhodli, že za 3500 dolarů (asi 74 172 korun) odkoupí starý školní autobus a jeho interiér přestaví na obytný prostor. Renovace a úpravy manželům zabraly 9 měsíců a v posledních dvou letech Charlie s Nicole v autobuse nejen žijí, ale protože je stále pojízdný, vydávají se s ním také na cesty. „Během prvních dvou týdnů od vyjetí na silnici se autobus třikrát porouchal, v dalším týdnu nás zasáhl kámen a prorazil čelní sklo,“ popisuje úskalí tohoto způsobu života Nicole Jonesová.

Provoz autobusu je navíc nákladný i vzhledem k vysokým cenám paliva a když se dvojice vydá na cesty a potřebuje někde přenocovat, vzhledem k délce vozidla (9,75 m), se obtížně hledá místo na zaparkování. „Chtěli jsme co nejvíce času trávit v přírodě, ale ne vždy je to možné: často musíme spát na parkovištích a upřednostnit mobilní služby a wi-fi před krásou,“ popisuje Nicole a dodává: „Dáváme si převážně krátké a studené sprchy, abychom šetřili zásoby vody o objemu 378,5 litru. Moje nejméně oblíbené práce jsou vyprazdňování odpadu z nádrže a výměna komponovacího záchodu.“ Nutností je také každodenní úklid nepříliš velkého prostoru. Přesto dvojice svého rozhodnutí nelituje. „I když je to někdy těžké, jsem ráda, že jsme se tak rozhodli. Život na cestách přináší dobrodružství a vzpomínky,“ uzavírá Nicole.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.