ODS si láme hlavu, kam schovat Topolánka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

ODS si láme hlavu, kam schovat Topolánka

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek

PRAHA – Panika! Občanské demokraty necelé dva týdny před volbami zachvátila panika. Mají strach, že parlamentní volby prohrají a ČSSD bude vládnout další čtyři roky. A příčina jejich strachu? Šéf strany Mirek Topolánek!

Ten naposledy zaperlil v neděli, když po skončení předvolební debaty odmítl podat ruku svému soupeři, premiérovi a šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi. Deník Aha! proto připravil pro ODS stručný návod, jak svého šéfa Mirka Topolánka před volbami umlčet. Jinou možnost totiž, pokud chtějí ve volbách vyhrát, nemají…

Topolánkovy chyby

Nepodal ruku Paroubkovi
To je Topolánkův nejčerstvější »zásah«. Nepodat po skončení televizní debaty ruku svému největšímu soupeři? Ale fuj! Přesto se to stalo. Topolánek odmítl premiéru Jiřímu Paroubkovi po duelu v televizi Prima potřást pravicí. To se dá komentovat snad jedině slovy Jiřího GuthaJarkovského: „Zdvořilost sluší vznešeném a překlene propast, která bohatého dělí od chudého nebo představeného od podřízeného.“ Podat ruku si dokázali například i bývalý americký prezident Ronald Reagan se sovětským Michailem Gorbačovem. A to chce být Topolánek velký státník?

Záplavy trávil na horách
Jak se má chovat budoucí premiér, když je národ v nouzi? Pomáhat, řešit, třeba se i do montérek svléct. A co dělal Mirek Topolánek při letošních jarních povodních? Lyžoval…

Neumí mlčet
Mluviti stříbro, mlčeti zlato. Hm… Tak na zlato šéf ODS asi nikdy nedosáhne. Stačí připomenout, jak při jedné debatě s podnikateli prohlásil: „Nečekejte ode mě nic jiného než noc dlouhých nožů…“ Šokoval tím všechny politické oponenty i spojence. Právě tak se říkalo Hitlerově krvavé čistce v nacistickém hnutí v roce 1934. Zkrátka rychleji mluví, než myslí, a to se do voleb zřejmě změnit nepodaří.


Sem ho pošlete, a vyhrajete volby!


Na Jižní pól mezi tučňáky
Výhodná poloha. Kromě několika zbloudilých vědců zde lidé nežijí. Topolánkovi by tak mohla dělat společnost jenom hejna tučňáků. Tučňáci totiž nevolí nikoho, a tak nemohou dát hlas ani Paroubkovi (to kdyby na nich chtěl Topolánek náhodou zkoušet předvolební kampaň).

Schovat pod zem
Třeba do některého z vytěžených uhelných dolů. Na Ostravsku, odkud Topolánek pochází, se jistě nějaký najde.

Zabednit okna i dveře
Kancelář ODS v Praze na Jánském vršku úplně zabednit (okna i dveře). Přestřihnout telefonní linky, aby nemohl Topolánek na veřejnost pronést jediné slovo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.