Tragédie v Uherském Hradišti: Elektrikáře (†48) zabil proud! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Tragédie v Uherském Hradišti: Elektrikáře (†48) zabil proud!

Zdravotníci byli na místě sice včas, přesto se muže už nepodařilo zachránit.
Zdravotníci byli na místě sice včas, přesto se muže už nepodařilo zachránit. (Foto ZZS Zlínského kraje)

Řemeslo se stalo osudným elektrikáři (†48), když v jednom z obchodních center v Uherském Hradišti opravoval rozvaděč. Zemřel po zásahu proudem.

Záchranáři vyjížděli do jednoho z uherskohradišťských obchodních středisek včera kolem čtvrté ráno. Elektrikář se tam pokoušel opravit rozvaděč. Po zásahu proudem ale skončil v bezvědomí. Ještě před příjezdem zdravotníků se jej snažil oživit kolega. „Na místě jsme byli za tři minuty. Okamžitě jsme převzali pacienta do péče a několikrát použili defibrilátor. Přes veškerou snahu se jej nepodařilo zachránit. Lékař konstatoval smrt,“ sdělila mluvčí záchranky Gabriela Sluštíková Netopilová.

Policejní vyšetřování

Okolnosti, za kterých k fatálnímu neštěstí došlo, šetří kriminálka. Podle policejní mluvčí Simony Kyšnerové muži zákona prošetřují všechny možné varianty. „Kriminalisté zjišťují, zda došlo k porušení pracovních předpisů, nedbalostnímu trestnému činu, nebo k nešťastné události,“ uvedla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.