Konec v Rusku PPF zabolel... A uvažuje o koupi Zásilkovny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Konec v Rusku PPF zabolel... A uvažuje o koupi Zásilkovny

Společnost PPF zvažuje koupi Zásilkovny.
Společnost PPF zvažuje koupi Zásilkovny. (Archiv Blesku/Zásilkovna)

Ztráta ruského trhu stála skupinu PPF stovky milionů eur. Včera to oznámil její šéf Jiří Šmejc (51). A prozradil, že PPF pokukuje po oblíbené kurýrní službě Zásilkovna.

PPF chce podle svého ředitele více investovat do médií, telekomunikací nebo třeba finančních služeb. A také má v hledáčku společnost Packeta, pod niž Zásilkovna spadá. „Určitě se na to budeme dívat, ale pokud bychom o Zásilkovnu měli zájem, tak jedině o celou,“ avizoval Šmejc (51). Mluvčí kurýrní firmy Kamil Chalupa to nechtěl komentovat.

Zájem má PPF zřejmě i kvůli tomu, že ji částečně ochromil odchod z Ruska po invazi na Ukrajinu. Zisk měla loni o 49 procent menší než rok předešlý. I tak vydělala 140 milionů eur (asi 3,36 miliardy Kč). „Naštěstí jsme byli dobře diverzifikovaní, což nás ochránilo před geopoliticky složitou situací. Principy jsou ale důležitější, než jestli vyděláte o pár korun víc,“ dodal Šmejc.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.