12 let za napadení přítelkyně (30): Kvůli rozchodu jí zničil mozek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

12 let za napadení přítelkyně (30): Kvůli rozchodu jí zničil mozek!

Hudec se k pokusu o vraždu přiznal.
Hudec se k pokusu o vraždu přiznal. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Z veselé Petry W. (30) už je jen tělesná schránka, upoutaná trvale a doživotně na nemocniční lůžko. Při pokusu o vraždu ji totiž loni 4. září proměnil v invalidu zhrzený expřítel Jaroslav Hudec (36). Nafasoval za to včera dvanáct let.

Od nezaměstnaného Hudce přítelkyně odešla, a on se s tím nehodlal smířit. „Buď tě budu mít já, nebo nikdo,“ pomyslel si podle soudu a celé čtyři měsíce plánoval pomstu. Petře nařídil, aby mu vrátila prsten, který jí kdysi z lásky dal. Neuváženě na žádost kývla.

Dlouho ji škrtil

Jaroslav Hudec přišel k ženině bytu, a když otevřela, oběma rukama ji pod krkem začal rdousit. Když volala o pomoc a bránila se, křiknul: „Neřvi, a nechám tě!“ Nadechnout nechal nebohou ženu jen chvíli, než si zašel pro šňůru od žehličky. A potom peklo nastalo znovu. „Přívodní kabel omotal poškozené kolem krku a utáhl. Údajně ji velmi razantně škrtil po dobu několika minut, kdy zůstala ležet, ale již bez známek života,“ popisuje vražedný útok žaloba, která Hudce vinila z pokusu o vraždu.

Poškozený mozek

Petra sice přežila, ale jen za cenu trvalých následků. Neustále jí hrozí nenadálá smrt a přežívá s poškozeným mozkem, leží nehybně, odkázána doživotně na pečovatelskou pomoc. Hudec za všechnu zmíněnou hrůzu nafasoval 12 let kriminálu. „Myslím, že není třeba se k ničemu už nějak víc vyjadřovat,“ konstatoval pouze a trest bez jakýchkoliv emocí přijal.

Zaplatí miliony?

Odsouzený, původem slovenský občan Jaroslav Hudec má kromě trestu povinnost zaplatit sestře poškozené půl milionu a zdravotní pojišťovně za dosavadní léčbu téměř čtyři miliony.

Přečtěte si
miroslava13
14. 6. 2023 • 12:47

za její zničený život jen 12 let???? To podle soudu je adekvátní trest? Dala bych mu aspoň 20 let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.