Kantor z biskupského gymnázia: Zneužil 4 studentky, vyfasoval 28 měsíců | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kantor z biskupského gymnázia: Zneužil 4 studentky, vyfasoval 28 měsíců

„Zasloužím si trest,“ prohlásil před soudem bývalý kantor.
„Zasloužím si trest,“ prohlásil před soudem bývalý kantor. (Foto Aha! – M. I. Volf)

Dva roky a čtyři měsíce! Tolik si odsedí v base Miroslav Lachman (40). Bývalý učitel Biskupského gymnázia v Krupce na Teplicku podle rozsudku zneužil čtyři tamní studentky.

Chlípný kantor přiznal, že dívky ve věku 11 až 14 let nutil k různým sexuálním praktikám. „U jedné ze čtyř poškozených požadoval, aby mu masírovala penis, dále některé z nich přiměl k orálnímu, análnímu i pohlavnímu styku,“ popsal v obžalobě státní zástupce Tomáš Sosna. Učitel se ohradil jen v případě, kdy měl osahávat studentku, která mu v autě seděla na klíně. To podle něj nebylo proveditelné. „Pouze jsem se jí omylem dotkl na prsou, nic víc,“ hájil se muž během líčení. Dodal, že svého jednání lituje. „Vnímám to jako svoje obrovské selhání a zasloužím si za to být potrestán,“ uzavřel otec dvou dětí. Soud mu kromě vězení zakázal učit po dobu 6 let. Rozsudek je pravomocný.

Bylo jich víc

Během procesu Lachman přiznal, že dívek bylo celkem sedm. „V minulosti se mi to stalo ještě se třemi dalšími žačkami (13 až 15). Chci začít znovu a nerad bych, aby zůstaly tyto věci nevyřčeny,“ tvrdí bývalý pedagog.

Přečtěte si
AHel
21. 6. 2023 • 08:46

Zneužil své postavení, měl dostat víc let, dobytek jeden. Jedenáctileté holčičky!!!! strašný, bych ho zabila, těm holkám zničil život prase jedno.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.