Ministr spravedlnosti Blažek: Přísněji na sexuální násilníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ministr spravedlnosti Blažek: Přísněji na sexuální násilníky!

Zhořkne sexuálním násilníkům život?
Zhořkne sexuálním násilníkům život? (Foto Aha! – T. Tran, Profimedia)

Se směšně nízkými tresty dnes od soudů odcházejí sexuální násilníci. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (54, ODS) chce před chlípníky lépe chránit hlavně děti.

Blažek včera uvedl, že zvažuje dvě varianty nové definice trestného činu znásilnění. Buď zůstane stejná jako stávající - tedy bude i nadále vyžadovat prvek násilí - a vznikne trestný čin nesouhlasný styk. Nebo se definice znásilnění změní tak, že namísto projevu násilí bude ke spáchání znásilnění stačit nesouhlas oběti.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

„Vše projednám se zástupci všech poslaneckých frakcí 27. června,“ uvedl k tomu ministr. Ten také chce, aby sexuální trestné činy proti dětem mladším pěti let byly napříště vždy znásilněním, nikoliv mírněji postižitelným pohlavním zneužitím. Dítě tohoto věku tedy bude vždy chápáno jako bezbranné.

Přečtěte si
AHel
7. 6. 2023 • 10:02

Co to je zase za kravinu,sexuální násilník se velmi těžce odhaluje, žena, která má tu sílu to rozjet, čelí posměchu a málo kdy se to zcela vyjasní a je potrestát, ten kdo je agresor.... tak nemluvte nesmysli. I Policajti pochybujou kdoví jak to je, vždy to začne tím, že ona ho sváděla, tak se nechal, je to tvrzení proti tvrzení, Měli by mít chlapi kulturu chování, to nemají v tom to je a také také nadřízení si myslí, že mohou všechno....vždy lze se z toho vykroutit, když máte dobrého právníka!!!! Pan Blažek je trapnej, hnusnej populismus.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.