Pilní gauneři se činili v Ostravě: Z garáží udělali ruiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pilní gauneři se činili v Ostravě: Z garáží udělali ruiny!

Květen 2023: Zbyly jen ruiny.
Květen 2023: Zbyly jen ruiny. (Foto Aha! – J. Gartnerová, Google)

Začalo to nouzovým stavem. Zatímco lidé seděli povinně doma, vandalové měli venku napilno. Ve Slezské Ostravě majitelům vykradli polovinu z 30 garáží a zbavili je všeho kovového od vrat po výztuž z betonu.

„Zbyla z nich jen torza, za které vlastníci však stále platí nájem, protože pozemek patří městu. My, co máme ještě nedotčené garáže, jsme samosprávu prosili o pomoc s demolicí zničené půlky, kde vegetují bezdomovci. Marně. Bojíme se, že budou pokračovat,“ uvedl vlastník jedné z nich Juraj Fabián s tím, že si tam lidé dali alespoň kamery. Řešení komplikují majetkové vztahy. Radnici patří pozemek pod garážemi, stavby ale náleží jednotlivým majitelům. „Na základě statického posudku má úřad za povinnost stavbu zabezpečit nebo úplně odstranit,“ podotkl k patové situaci Fabián.

Město: Není to naše starost

„Vlastník se má starat o svůj majetek. Je nepředstavitelné, že by náklady na demolici měl nést obvod na úkor druhých občanů,“ odmítl požadavky starosta Slezské Ostravy Richard Vereš (27,ANO). Podle něj obvod inkasuje od vlastníků nájem za užívání pozemku. „Pokud si zajistí demolici, účtovat ho nebude,“ dodal.

Lukrativní pozemek?

Místní spekulují, že za vším je něčí snaha získat pozemek. Slezká Ostrava patří k vůbec nejžádanějším částem a o každou uvolněnou nemovitost je velký zájem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.