Oběti šíleného pastora z africké Keni: 58 lidí nechal umřít hlady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Oběti šíleného pastora z africké Keni: 58 lidí nechal umřít hlady!

Vyšetřování pokračuje.
Vyšetřování pokračuje. (Foto ČTK, Facebook.)

Hrůzný nález objevila keňská policie ve městě Malindi. V uplynulých dnech narazila celkem na 58 mrtvých těl. Lidé podle zjištění vyšetřovatelů zemřeli hlady jako oběti zvráceného náboženského kultu.

Mrtvoly byly nalezeny na pozemku pastora Paula Makenziho. Ten vede sektu, která si říká Mezinárodní církev dobrých zpráv. Policisté kromě mrtvol uložených v mělkých hrobech objevili také 15 silně podvyživených lidí, z nichž čtyři později zemřeli. „Věřili jsme tomu, že když budeme hladovět, nakonec se potkáme s Ježíšem,“ sdělila vyšetřovatelům jedna z jedenácti přeživších obětí.

Nejmladšímu stoupenci církve, který byl v kritickém stavu převezen do nemocnice, bylo 17 let. „Exhumovali jsme další těla, celkový počet obětí se zvýšil už na padesát osm,“ uvedl vyšetřovatel Charles Kamau. Keňský Červený kříž navíc uvedl, že pátrací středisko, které provozuje, eviduje 112 pohřešovaných! Pastor Makenzi byl vyšetřován už minulý měsíc, když policie dostala informace o tom, že se na jeho pozemku dějí zvláštní věci.

Policie ho prověřovala také v souvislosti s úmrtím dvou dětí, které jejich rodiče, rovněž členové sekty, měli nechat umřít hlady. Pastor byl zatčen, později se dostal na svobodu po zaplacení kauce 100 tisíc keňských šilinků (necelých 18 tisíc korun). Znovu byl zatčen 15. dubna. A s ním i šest jeho spolupracovníků. S identifikací hrobů pomohl bývalý člen sekty Titus Katana. „Ukázal jsem hroby policii a pomohl jsem zachránit ženu, které by zbývalo jen pár hodin života,“ prohlásil Katana. Pastor Makenzi zůstává ve vazbě, kde už několik dní drží hladovku…



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.