Smrt zaměstnance Národního divadla Romana (†48): Podezřelý je ve vazbě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Smrt zaměstnance Národního divadla Romana (†48): Podezřelý je ve vazbě

Na místě odkud Roman D. pravděpodobně spadl, vzniklo pietní místo.
Na místě odkud Roman D. pravděpodobně spadl, vzniklo pietní místo. (Foto Aha! – Renata Matějková, PČR, Aktu.cz)

Muže (28), podezřelého z oloupení a zabití zaměstnance Národního divadla Romana D. (†48), soud na svobodě nenechal. Do vazby ho poslal hned ze dvou důvodů.

Před soudce obviněný předstoupil včera v 11 hodin. „Vazba byla uvalena z obavy, že by se mohl vyhýbat trestnímu řízení nebo trestnou činnost opakovat,“ upřesnil Lukáš Svrček, předseda senátu Obvodního soudu pro Prahu 1. Za loupež muži hrozí až 18 let vězení. Vedoucí projekční kabiny Nové scény Roman D. se zřítil z ochozu u Národního divadla v úterý kolem páté hodiny ranní. Kamera v Divadelní ulici zachytila podle informací Aha! jen jeho pád. Co tomu předcházelo na ochozu pět metrů nad zemí, kriminalisté zjišťují. Mnohé mohou objasnit např. odborné posudky.

Rychlost pádu a poloha těla

„Znalce bude zajímat například, kde mohl nahoře stát. Na základě rotace a dopadu budou zkoumat, zda ho mohl někdo strčit. Jinak člověk padá, když zakopne a spadne, než když do něj někdo vrazí. Důležitá je rychlost pádu, poloha těla při dopadu a podobně,“ uvedl pražský advokát Jan Černý.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.