Žháře z Císařského ostrova dopadli policisté! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Žháře z Císařského ostrova dopadli policisté!

Policisté nedaleko místa požáru.
Policisté nedaleko místa požáru.  (Foto Aha! – Mária Rušinová , HZS)

Dalším zvířatům hned tak neublíží muž, který nejspíš kvůli psychické nemoci podpálil stáj na Císařském ostrově. Ve středu večer skončil v policejní cele. Na svědomí má osm mrtvých koní.

Šest koní a dva poníci už nikoho nepovozí! V úterý zahynuli v plamenech, které zachvátily stáj. Škoda byla odhadnuta na 3,5 milionu korun. Údajného viníka už zadrželi policisté. Ten má mít na svědomí i další lumpárny. „Úkony trestního řízení jsou na samém počátku. Zatím nebudeme poskytovat žádné další informace. Až to bude možné, tak je sdělíme,“ sdělil Aha policista Jan Daněk.

Žhář notorik?

Úterní požár nebyl první, kdy u koní na Císařském ostrově hořelo. Koncem března tam od hořícího sena vzplál fiakr. Pár dní nato nedaleko odtud vzpály pneumatiky. Lidé od koní události spojují s listopadovým požárem stodoly v areálu bohnické psychiatrické léčebny. Zda má mít požáry na svědomí tatáž osoba, však policie nesdělila.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.