Tajemná postava mezi hroby: Maminka chce ze hřbitova domů, volala žena policii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Tajemná postava mezi hroby: Maminka chce ze hřbitova domů, volala žena policii

Prozaická historka s nádechem tajemna se odehrála u brány přerovského hřbitova.
Prozaická historka s nádechem tajemna se odehrála u brány přerovského hřbitova. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Jako příběh o zmrtvýchvstání začíná nedávný zážitek přerovských strážníků. Rozrušená žena jim volala, že se jí ze hřbitova ozvala maminka. Prý se jí tam nelíbilo a chtěla domů!

I když telefonát zaváněl duchařinou, strážníci měli pro strach uděláno. Hned se rozjeli na místo. Očekávali, že u kované hlavní brány bude stát osoba, kterou na hřbitově někdo zamkl. „U brány oddělující svět živých od světa mrtvých však nebyl ani živáček,“ líčil mluvčí přerovských strážníků Miroslav Komínek. To už se hlídce i vzhledem k blížícím se Velikonocům honily hlavou všelijaké myšlenky. Strážníci se ale ještě rozhodli zkontrolovat zadní vchod na hřbitov.

Vynořila se z šera

„Pro případ, že by snad dáma korzovala mezi hroby od jedné brány ke druhé a zkoušela, jestli některá náhodou nebude otevřená, se strážníci prozřetelně rozdělili,“ sdělil mluvčí Komínek. Jeden z nich zůstal na stráži u hlavní brány. A udělal dobře, brzy se tam z šera vynořila postava ženy. „Jelikož se jevila dostatečně vitálně a bylo jasné, že nejde o ducha, otevřeli jí strážníci bez okolků mříž a vypustili do ulic,“ konstatoval Komínek.

Záludná změna času

Historka, která se snadno mohla změnit v tajemnou fantastiku, měla velice prosté vysvětlení. Příčinou ženina uvíznutí na hřbitově byla změna času, na kterou si starší dáma ještě pořádně nezvykla. Podle světla předpokládala, že je hodin méně, než ve skutečnosti bylo, a neodešla včas. Správce hřbitova ji tam zamkl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.