Jak to bylo s koncem šéfa úřadu práce aneb NAHRÁVKA MINISTRA JUREČKY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jak to bylo s koncem šéfa úřadu práce aneb NAHRÁVKA MINISTRA JUREČKY

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.
Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. (Blesk/Tonda Tran)

Za jakých okolností »sesadil« ministr práce Marian Jurečka (42) šéfa Úřadu práce ČR Viktora Najmona (48)? Podle MfD mu řekl, že když z funkce odejde dohodou, dostane mimořádnou odměnu. Rezort ale pochybení odmítá.

Kvůli dlouhodobé nespokojenosti s Najmonovou prací v čele úřadu práce Jurečka vysokého úředníka odvolal již v půlce února. „Žádám klidně a férově odchod v podobě vaší rezignace a dohodu na mimořádné odměně a ukončit tu spolupráci,“ má říkat ministr na nahrávce, kterou deník uveřejnil a kterou pořídil sám Najmon. Podle svých slov měl tušení, že Jurečka s obdobnou nabídkou přijde. V opačném případě měl Najmon jako státní úředník odejít s negativním hodnocením, což by ho při hledání nového místa mohlo diskvalifikovat.

Generálním ředitelem Úřadu práce jmenovala ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) dosavadního kancléře Viktora Najmona (6.11.2020)

„Považoval jsem tu nabídku na mimořádnou odměnu za držhubné nebo úplatek a myslím, že toto do státní správy nepatří,“ uvedl k tomu Najmon. Mluvčí ministerstva práce Eva Davidová k tomu uvedla, že Jurečka měl k Najmonově práci výhrady, na druhou stranu se chtěl k dlouholetému úředníkovi zachovat korektně.

„V nahrávce nezaznělo nic, co by jakkoliv nasvědčovalo konfliktu se zákonem,“ napsalo ministerstvo a pořízení nahrávky označilo za neetické. A problém ve vicepremiérově jednání nevidí ani premiér Petr Fiala (58, ODS), který se za vicepremiéra postavil. Věcí se také začala zabývat Národní centrála proti organizovanému zločinu.

Přečtěte si
ELLA Průšová
25. 3. 2023 • 19:46

Z okolností? Jurečka nic neumí, nic nezná, jeho nabubřelost a zlodějny, to je vrchol! Klidně bude uplácet podřízené, aby hlavně oni, přiznali svojí chybu a neschopnost! Fialo, co jsi nám před volbami nasliboval|! Kdy to začneš plnit? Stát a lidi jsou ti u pihele, ty bude stále podporovat vrahy, kteří vraždí vlastní lidi na Ukrajině! A ještě budeš ututlávat zlodějny vás všech! Proč ty zlodějny kryješ! !

laskava
25. 3. 2023 • 10:28

Všichni, co nám teď "vládnou" jen zkouší, co vydržíme a daří se jim!!!!

ELLA Průšová
24. 3. 2023 • 22:52

Přesně tak! Jurečka nerozezná pampelišku, od kravského lejna a dělá zase ministr! A krade a ve velkém! On může, Fiala to vždycky omluví, ten také patří do cvokárny!!

hejhej
24. 3. 2023 • 19:51

ELLA Průšová:
To se té vládní sebrance rozdává z peněz daňových poplatníků. Hnusná, odporná, neschopná tato vláda. A nejslabší premiér všech dob Fiala ještě toho blba Jurečku omlouvá. V této vládě není schopný premiér ani jeden schopný ministr. Svým chováním se vysmívají lidem.

ELLA Průšová
24. 3. 2023 • 14:32

Za jakých okolností? Ty lum-pe, Jurečko, řeší se úplatky, které rozdáváš, ani nejde o mimořádnou odměnu, taky za co by jí dostal, když s ním byl Jurečka nespokojený! Ono je málo, že Jurečka, svojí moudrostí zlikvidoval naše zemědělství. on zlikviduje i to ostatní! To je vláda kamarádíčků, lemplů a zlodějů! Odejděte! Škodíte jen naší zemi!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.