Šílená jízda na cyklostezce: V base si posedí 5 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šílená jízda na cyklostezce: V base si posedí 5 let!

Policisté museli řidiče z auta vytáhnout a zajistit.
Policisté museli řidiče z auta vytáhnout a zajistit. (Foto Policie ČR)

Okresní soud v Děčíně potrestal 5 roky Jana N. (42), který loni v březnu ohrozil šílenou jízdou ve voze VW Polo na cyklostezce 15 lidí, kteří museli uskakovat a dokonce i jednoho koně.

Muž se dostal na cyklostezku poté, co ujížděl před policií. Ručička tachometru se vyhoupla na stokilometrovou rychlost! „Bezprostředně hrozilo sražení chodců s pravděpodobnými těžkými nebo dokonce fatálními následky,“ horlil u soudu státní zástupce Tomáš Čuda. Na konci šílené honičky najel vozem na svah a převrátil se přes střechu.

V tu chvíli ho se zbraní v ruce lapila policie, které se přiznal, že nemá řidičák. „Obžalovaný je recidivistou, který opakovaně porušoval zákon. Neustále řídil v době, kdy měl uložený zákaz řízení motorových vozidel,“ sdělil žalobce. V minulosti si vysloužil už osmiměsíční podmínku, teď mu soudce za obecné ohrožení vyměřil rovnou pět let natvrdo. A tři roky nesmí usednout za volant. Žalobce si ponechal lhůtu na případné odvolání, sám Jan N., který uzavařel dohodu o vině, se odvolání vzdal už v soudní síni.

Víte, že...

...obžalovaný je nenapravitelným recidivistou, který opakovaně porušoval zákon? Neustále řídil i v době, kdy měl uložený zákaz řízení motorových vozidel.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.